Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχονται οι «6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων» στη Σπερχειάδα

Μέρες πολιτιστικής δημιουργίας και θεάτρου θα ζήσουν οι θεατές που θα παρακολουθήσουν στη Σπερχειάδα τους πολυήμερους 6ους θεατρικούς αγώνες που διοργανώνει το Θ.Ε.Σ.Μα.

Το Θ.Ε.Σ.Μα (Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης) είναι ένα καλλιτεχνικό σωματείο και αποτελείται από 4 σκηνές: Κεντρικη, Πειραματική, Νέα & Παιδική και προέκυψε από τη συνένωση των θεατρικών Ομάδων των Πνευματικών κέντρων των πρώην δήμων Σπερχειάδος και Μακρακώμης το Νοέμβριο του 2010.

Μετά από την πολυετή πορεία του στα θεατρικά και γενικότερα πολιτιστικά δρώμενα και σίγουρα εμπνευσμένο από την πρόκριση του στην πληθώρα των φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου σε όλη τη χώρα (Ορεστιάδα, Ηράκλειο, Μονεμβασιά, Κόρινθο, Καρδίτσα, Ζωγράφου, Κηφισιά κ.α), αποσπώντας μέχρι τώρα δεκάδες βραβείων, διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά τους «6ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων» που θα διεξαχθούν από 14 Σεπτεμβρίου έως και 23 Σεπτεμβρίου, στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα. Σ’ ένα χώρο (θέατρο περίπου 300 θέσεων) γεμάτο ζεστασιά και ανακαινισμένο με πολύ μεράκι και προσωπική εργασία των ιδίων μελών του Θ.Ε.Σ.Μα.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 με κίνητρο την αγάπη για το καλό θέατρο, την επιθυμία να προσφερθεί στην επαρχία η δυνατότητα να παρακολουθήσει έργα και ομάδες από όλη τη χώρα διοργανώνει τους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων και κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και ψηλότερα ως προς την διοργάνωση, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και την ποιότητα των εκλεγμένων έργων.

Μετά τη συγκινητικά μεγάλη συμμετοχή θεατρικών ομάδων στο κάλεσμα του Θ.Ε.Σ.Μα, η προκριματική επιτροπή μέσα από μία δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία επέλεξε 7 θεατρικά σχήματα κι άλλα 6 αναπληρωματικά. Έπειτα από δήλωση ‘κωλύματος’ κάποιων ομάδων το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023
ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Θεατρική Ομάδα της Ε.Ψ.Α.Μ.Υ. , «Ο Μπακαλόγατος» των Χρ. & Γ. Γιαννακόπουλου σε διασκευή Στέλιου Πετράκη (Τιμητική συμμετοχή – εκτός συναγωνισμού).

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Τιμητικό αφιέρωμα στον σπουδαίο ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτη Χάρη Ρώμα
Κεντρική Σκηνή Θ.Ε.Σ.Μα, «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου (Ιερό Τέρας)» του Χάρη Ρώμα (εκτός συναγωνισμού).

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Πειραματική Σκηνή Αλεξανδρούπολης, «Μήδεια» του Μποστ.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Θεατρική Ομάδα Κλεψύδρα, «Παράγραφος 175» βασισμένο στο έργο του Martin Sherman σε διασκευή Βάλιας Βατζόλα

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ομάδα ΘέαΤο Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, «12 Ένορκοι» του Reginald Rose

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Θεάτρου Περιπέτεια, «Η Διανυκτέρευση» και «Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ Διστόμου, «Η Τελευταία Νύχτα» του Gabriel Arout

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Τιμητικό αφιέρωμα στην ερασιτέχνη ηθοποιό και ιδρυτικό μέλος του Θ.Ε.Σ.Μα Βιβή Ζαφείρη
Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων ‘’Υπερφωτισμένοι’’, «PRANA» του Γιάννη Γαλανόπουλου

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Εδεσσαϊκό Θέατρο, «Για πάντα μαζί» της Νίκης Ποζίδου
ΛΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Τιμητικό αφιέρωμα στην σπουδαίο ηθοποιό Νόνη Ιωαννίδου

Κεντρική Σκηνή Θ.Ε.Σ.Μα, «Οι Ηλίθιοι» του Neil Simon (εκτός συναγωνισμού)

Τελετή Λήξης – Απονομή βραβείων

To ρόλο της κριτικής επιτροπής θα αναλάβουν οι:

– Γωγώ Ατζολετάκη (ηθοποιός, συγγραφέας)
– Χρύσα Δαπόντε (σκηνογράφος, ενδυματολόγος)
– Γιάννης Θηβαίος (συγγραφέας, μεταφραστής)
– Άννα Κουρή (ηθοποιός)
– Ιλιάδα Λαμπρίδου (ηθοποιός, καθηγήτρια υποκριτικής)
– Νίκος Νικολάου (ηθοποιός)
– Ζαχαρίας Ρόχας (ηθοποιός, σκηνοθέτης)
και θα απονείμουν βραβεία Α’-Β’-Γ’ καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας, Μουσικής σύνθεσης, Μουσικής επιμέλειας, Σκηνικών, Κοστουμιών, Χορογραφίας, Κίνησης, Φωτισμού,  Μακιγιάζ, Α’ ανδρικού ρόλου, Α’ γυναικείου ρόλου, Β’ ανδρικού ρόλου, Β’ γυναικείου ρόλου, επιλογής έργου, Προγράμματος, Καλύτερης Αφίσας, ενώ είναι σε θέση να θεσπίσουν ή να καταργήσουν βραβεία κι επαίνους.

Η επιτροπή κοινού αφού παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις των αγώνων θα απονείμει τα δικά της βραβεία: Α’, Β’, Γ’ Καλύτερης παράστασης κοινού και αγαπημένου & αγαπημένης ηθοποιού.
Πλήθος καλλιτεχνών – πρωταγωνιστών – πρόσωπα έκπληξη θα παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν τιμητικά αφιερώματα σε 3 υπέροχα πρόσωπα του Ελληνικού Θεάτρου, αλλά και του Εργαστηρίου μας:

15 Σεπτεμβρίου – Χάρης Ρώμας
21 Σεπτεμβρίου – Βιβή Ζαφείρη
23 Σεπτεμβρίου – Νόνη Ιωαννίδου

Εισιτήρια ανά παράσταση
6 € Ενηλίκων -3€ Παιδικό
Εισιτήρια Διαρκείας

25€ Ενηλίκων (Δώρο η συμμετοχή για επιτροπή κοινού)
15€ Παιδικό (Δώρο η συμμετοχή για επιτροπή κοινού)

Πληροφορίες: https://thes-ma.blogspot.com/

Το Θ.Ε.Σ.Μα και η οργανωτική επιτροπή εκφράζουν «την τεράστια τιμή κι ευχαριστούν τους καλλιτέχνες που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή και κυρίως όλα τα θεατρικά σχήματα που δήλωσαν συμμετοχή σ’ αυτή τη μοναδική εορτή του Θεάτρου τόσο της Φθιώτιδας όσο και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ υπόσχονται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως προς τη διεξαγωγή των Αγώνων και τη φιλοξενία των ομάδων που θα διαγωνισθούν στην τελική φάση».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...