Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tίμησαν τη μνήμη των εκτελεσμένων του 1944 στην Πάρνηθα

Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποίησε πλήθος φορέων στην Πάρνηθα, τόπο στον οποίο επί κατοχής, πραγματοποιήθηκαν εκτελέσεις από τους κατακτητές.

Όπως αναφέρει το Ιστορικό Και Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών: «Το Σάββατο 8 Ιουλίου έγινε τρισάγιο για τους εκτελεσμένους Μενιδιάτες, Χασιώτες και Σαρακατσάνους από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Πάρνηθα το 1944.
Το τρισάγιο τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πάρνηθας. Το Τρισάγιο τέλεσε ο ιερομόναχος της Μονής Πετράκη Πατήρ Γρηγόριος.

Μετά τη λειτουργία εκφωνήθηκε επετειακός λόγος από τον Πρόεδρο της Ι.Λ.Ε.Α Γιώργο Φυτά.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, του Αντιδημάρχου Φυλής Σπύρου Μπρέμπου, του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων Νίκου Λιόση και της Γ.Γ. του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής Μάγδας Κοντογιάννη.
Παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός και Δημήτρης Κωφός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Οδυσσέας Καμπόλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος ΣΥΝ.ΠΑ. Βασίλης Λαζάρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Δαμάσκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Σταμάτης Σερέπας, η τέως Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Κατερίνα Κατσανδρή, η Βασιλική Καβαλλάρη Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, εκ μέρους του ΕΟΣ Αχαρνών ο Γιώργος Παπάζογλου, εκ μέρους του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς» η Ειρήνη Αρχοντάκη, η Μαριέλλη Τσίγκου και ο Παναγιώτης Παγώνας, ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς, ο Νίκος Σιδηρόπουλος από την ομάδα Εθελοντές Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, ο Πέτρος Μαρίνης Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαρνών και υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος και ο Βασίλης Κατσίνης από την ομάδα Πολίτες Ασφαλείς.

Παρευρέθηκαν πολλά μέλη, φίλοι και εθελοντές της Ι.Λ.Ε.Α. και των συνδιοργανωτών συλλόγων καθώς επίσης και πολλοί απόγονοι των εκτελεσμένων συμπατριωτών μας.
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και την συνδιοργάνωσαν 21 σύλλογοι, φορείς της περιοχής μας και Δήμοι της Αττικής. Τα κόλλυβα και ο άρτος του Τρισάγιου ήταν προσφορά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ι.Λ.Ε.Α. Φωτεινής Ράπτη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...