Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η φίλη του, Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ.

Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης. Τώρα θα τραγουδάς από εκεί ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα” έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram δημοσιεύοντας και με κοινή τους φωτογραφία από τα παλιά.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. “Έφυγε” ήρεμα στον ύπνο του έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά.

Ποιος ήταν ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς – Οι επιτυχίες του και η ζωή του

 

Δημοφιλής σύγχρονος τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός της «ροκ» και της ελαφράς μουσικής, με 30ετή επιτυχημένη θητεία στις «πίστες» και τη δισκογραφία.

Από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, όταν τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στη Ροδεσία για να εργαστεί. ΄Εμεινε εκεί επί διετία κι όταν επέστρεψε στην Αθήνα, σχημάτισε το αξιόλογο Συγκρότημα των «Poll» (με Κώστα Τουρνά και Σταύρο Λογαρίδη).

Προηγουμένως, στα εφηβικά του χρόνια, έπαιζε στους «Teenagers» και στους «Dino and the X-Rays». Μετά τη διάσπαση των «Poll», ακολούθησε ατομική σταδιοδρομία.

Με τη βοήθεια του εφήμερου Συγκροτήματος «Plum» δισκογράφησε το 1973 τον πρώτο δίσκο του δίσκο 45 στροφών (με τα τραγούδια «Αγάπη» και «Σαν τη δεις»), ενώ το 1974 ηχογράφησε τον πρώτο LP δίσκο του με τίτλο «Robert Williams» (ανατυπώθηκε το 1976 και το 1978).

Κατόπιν συνεργάστηκε στενά με τη Μπέσσυ Αργυράκη (και μάλιστα το 1975 πήραν το Α΄ βραβείο στο 14ο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης με το τραγούδι του «Σαν ένα όνειρο»).

Το 1977 μετέσχε στο «τιμ» που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Φεστιβάλ της Εουροβίζιον, (με το “Μάθημα Σολφέζ” του Γ. Χατζηνάσιου).

Στους λοιπούς ατομικούς LP δίσκους του: «Εσύ κι εγώ» (1976), «Χωρίσαμε» (1984), «Λάθος/Πάθος» (1989), «Τα ωραιότερά μου τραγούδια» (1995), «Keys of emotions» (1995, ορχηστρικά), κ.λπ. Μετέχει επίσης σε πολλούς άλλους δίσκους (είτε ως τραγουδιστής είτε ως τραγουδοποιός). Μεταξύ αυτών και οι: «Επί γης Ειρήνη» (1974), «Robert & Μπέσσυ» (1975), «Φεστιβάλ Θεσ/νίκης ’75» (1975), «Επί σκηνής» («live», 1975), «Τρωικός Πόλεμος» (1975), «Μπέσσυ» (1980), «Σε πρώτο πλάνο» (1992), «Διάθεση κάτω απ’ το φεγγάρι» (1993), «Ραντεβού στ’ αστέρια» (1994), κ.λπ.

Το 1991 ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά “Η Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο “Μες στην προσευχή μου”. Το άλμπουμ “Η Λάμψη” κυκλοφόρησε το 1992.

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Τα παιδιά του και η διάσημη κόρη του

«Ο γιος μου έχει τελειώσει νομική, ασχολείται με τη μουσική, γράφει εκπληκτικά, αγγλικό ή αμερικάνικο στιλ, η μικρή κόρη μου, η Μάρθα, τελειώνει του χρόνου Παιδαγωγικά στα Γιάννενα, είναι εκπληκτική τραγουδίστρια, το λέω απόλυτα, γιατί είμαι πολύ αυστηρός σ’ αυτά. Φτιάχνουν τραγούδια με τον Αλέξανδρο και μακάρι να θελήσει να ασχοληθεί. Η Ιλένια ήταν στην- εκπομπή με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο στον ΑΝΤ1» είχε τονίσει ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε συνέντευξή του το 2016.

«Η Ιλένια πάντα ρωτάει τη γνώμη μου, αλλά το κάνει και η Μάρθα με τον Αλέξανδρο. Δεν θέλω να επηρεάζω τα παιδιά μου, απλώς δίνω τη δική μου άποψη, από εκεί και πέρα είναι μεγάλα παιδιά, μπορούν να σχηματίσουν τη δική τους γνώμη. Η Ιλένια ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι, αλλά την απέτρεψα, γιατί δεν νομίζω ότι η Ελλάδα προσφέρει πια τίποτα στα παιδιά αυτά. Από τη στιγμή που ανακατεύτηκε με την τηλεόραση, υπάρχει παραγόμενο προϊόν, αλλά δεν υπάρχει απορρόφηση, που σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν δουλειά, τους δημιουργούν όνειρα τα οποία δεν υπάρχουν. Τα παιδιά μου δεν θα ήθελαν με κανέναν τρόπο να μεταχειριστούν το όνομα μου, ώστε να είναι ένα σκαλοπάτι για παραπέρα. Τη Μάρθα την έχουν ζητήσει να πάει στο εξωτερικό, για τραγούδι, δεν μιλάω για την Ελλάδα», τόνισε στην ίδια συνέντευξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...