Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιακά υψηλά τα αποτελέσματα των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνη

Για άλλη μια χρονιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ξεχώρισαν και αρίστευσαν στις εξετάσεις του VCE στα μαθήματα των Νέων και των Αρχαίων Ελληνικών, σημειώνοντας εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, το 53,5% των μαθητών μας σημείωσε βαθμολογία άνω του 37, το 28% σημείωσε βαθμολογία άνω του 40, ενώ το 84% σημείωσε βαθμολογία άνω του 31, αρχικό βαθμό, χωρίς την προσαύξηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 74,4% των μαθητών μας στις γραπτές εξετάσεις, σημείωσε ποσοστό βαθμολογίας 14,3% πάνω από το μέσο όρο της συνολικής βαθμολογίας της Πολιτείας της Βικτώριας. Ενώ αντίστοιχα στις προφορικές εξετάσεις, το 90,5% των μαθητών μας, σημείωσε ποσοστό βαθμολογίας 9,4% πάνω από το μέσο όρο της συνολικής βαθμολογίας της Πολιτείας.

Μεταξύ των αριστούχων μαθητών μας συγκαταλέγονται η Καπετανέα Βαρβάρα (Βέρα), που έδωσε εξετάσεις στο μάθημα των Ελληνικών σαν πρώτη γλώσσα και πέτυχε βαθμολογία 50 /50, ενώ οι μαθήτριες Λαμπροπούλου Χρυσούλα και Λυμπέρη Όλγα, που πέτυχαν βαθμολογία 49/50 καθώς και η Χλόη Αποστόλου, που πέτυχε βαθμολογία 46/50, έδωσαν εξετάσεις στο μάθημα των Ελληνικών σαν δεύτερη γλώσσα, χωρίς την προσαύξηση (scaling).

Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, τα αποτελέσματα των μαθητών μας ήταν αρκετά ικανοποιητικά. Η βαθμολογία στα αρχαία μετά την επιδότηση κυμάνθηκε μεταξύ του 27-40.

Την ιδιαίτερη χαρά και την υπερηφάνειά της για τις επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης εξέφρασε η διευθύντρια των Σχολείων, κα Μαρία Μπακαλίδου, η οποία δήλωσε: «Σήμερα για εμάς είναι μια μέρα γιορτής και μεγάλης χαράς. Τα παιδιά κάνανε μια τιτανιαία προσπάθεια στα δύο χρόνια του VCE. Σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών, σε συνθήκες πρωτόγνωρες, εν μέσω πανδημίας, έδωσαν τον αγώνα τους, μετέτρεψαν τα δωμάτιά τους σε τάξεις, και κατάφεραν το ακατόρθωτο· να πετύχουν τόσο υψηλές βαθμολογίες μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες.  Η προσπάθειά τους είναι συγκινητική και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεώτερους μαθητές, αλλά και για όλους εμάς. Θερμά συγχαρητήρια!»

O Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και Υπεύθυνος για εκπαιδευτικά θέματα, κ. Θόδωρος Μάρκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να τονίσω πως είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων του VCE. Στη ζωή δεν μετράνε μόνο οι βαθμοί, μετράει η συνολική προσπάθεια των παιδιών σε όλη τη διάρκεια της 12ετούς φοίτησης στο ελληνικό σχολείο.

»Ένα μεγάλο μπράβο ακόμα, στους γονείς και στους παππούδες των μαθητών μας, των οποίων ο ρόλος ήταν καθοριστικός. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας, που βλέπουν τη διδασκαλία σαν λειτούργημα και όχι, σαν επάγγελμα. Συγχαρητήρια!»

Η Κοινότητα εκφράζει τα συγχαρητήριά της σε όλα τα παιδιά που διαγωνίστηκαν στα μαθήματα των Νέων και Αρχαίων Ελληνικών και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...