Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για διάγγελμα Μητσοτάκη: Έχει ακέραιη την ευθύνη -Εμείς μετράμε θύματα, αυτός ψήφους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε δηλώσεις αμέσως μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε την Τετάρτη, λίγο αφότου ανακοινώθηκε η πρόθεση του πρωθυπουργού να δώσει τηλεοπτικό διάγγελμα, πως θα τοποθετηθεί δημόσια στα ΜΜΕ, αμέσως μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σημερινή τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο», τονίζοντας πως σήμερα «είδαμε το 11ο στη σειρά διάγγελμα για το ότι φταίνε πολλά και διάφορα εκτός από τον ίδιο. Έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε».

«Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι με ουσιαστικές πράξεις. Δεν ενισχύει το Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Καλλιεργεί κλίμα ψευδούς επιτυχίας, μιλώντας για πανδημία ανεμβολίαστων. Έχει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία στον εμβολιασμό. Όλοι μας μετράμε θύματα και εκείνος ψήφους», προσέθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «ο κ. Μητσοτάκης μιλά με ψέματα. Δήθεν ενίσχυσε το ΕΣΥ. Μόλις προχθές είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Τον καλώ να αλλάξει στρατηγική».

Τόνισε επίσης, πως «χρειαζόμαστε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού. Δεν αρκεί απλά να ενθαρρύνουμε. Χρειαζόμαστε άμεσα κινητές μονάδες για εκστρατεία πόρτα-πόρτα. Ορθό να θεσμοθετείται η λήξη πιστοποιητικού. Αλλά να σταματήσει η ρητορική για πανδημία ανεμβολίαστων. Και οι εμβολιασμένοι νοσούν».

Ακόμα, ανέφερε πως πρέπει να «προχωρήσει ο εμβολιασμός στα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό. Να γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Να προχωρήσουμε σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Να ακυρώσει τις συγχωνεύσεις που κάνει η κ. Κεραμέως ώστε να αραιώσουν οι τάξεις. Να αυξηθούν τα λεωφορεία και τα δρομολόγια. Να επιστρέψει η τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για όσο χρειαστεί».

Τέλος, τόνισε πως «χρειαζόμαστε ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί όσο έχουμε υπουργό Υγείας» τον κ. Πλεύρη, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητο να υπάρχει «ένας υπουργός Υγείας ευρείας αποδοχής και μέτρα ουσιαστικά. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει, ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία.
Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ».

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/watch/?v=195122099460947

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...