Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Παπανδρέου: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής

Την οριστική του απόφαση σχετικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος αλλαγής, φαίνεται πως έχει λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με τη σημερινή του ανάρτηση στο Facebook για τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη εκλογική νίκη και την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981, είχε προϊδεάσει για την πρόθεσή του, παρόλο που διαψεύστηκε ως τέτοια από τους συνεργάτες του νωρίτερα.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του γύρου των επαφών με τους υποψήφιους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι ο κύβος ερρίφθη.

Πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη, ανέφεραν μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε σε καλό κλίμα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αναγνώρισε το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, ωστόσο, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματός μας. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, επίσης, δήλωσε: «Σήμερα, είχα μια γόνιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη διασφάλιση της ενότητας και της μέγιστης δυνατής συμμετοχής στις διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Ως Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

Ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας.

Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της Προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει ΑΞΙΑ και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με Σοσιαλδημοκρατική Ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η Εθνική Στρατηγική για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για το νέο πρότυπο Ανάπτυξης και Ζωής, προκειμένου να γίνουν πράξη, πρέπει να συνοδευτούν με ένα πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις.

Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 18 Οκτωβρίου 1981».

Τόσο η αναγνώριση του ρόλου του πρώην πρωθυπουργού για τη διασφάλιση της ενότητας της παράταξης και από τους δύο, όσο και η επανεξέταση τυχόν νέων δεδομένων από την πλευρά του κ. Κεγκέρογλου αναφορικά με την υποψηφιότητά του, δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του. Αναμένεται, πλέον, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Πηγή: newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...