20/10/2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη – Το πρόγραμμα του στη Νέα Υόρκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία του στην 76η Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών επιδιώκει την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας, την ανάδειξη του ρόλου της της στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων αλλά και να καταδείξει πως η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 16:15 τοπική ώρα, κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Η πρωθυπουργική δραστηριότητα ξεκινά με τη συνάντηση με το editorial bord της εφημερίδας Wall Street Journal.

Στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al Menfi.

Δεν θα συναντηθεί με Ελπιδοφόρο

Εν τω μεταξύ δεν θα επισκεφθεί τελικά το Ground Zero o πρωθυπουργός, κάτι που σημαίνει πως δεν θα δει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα ήταν εκείνος που θα έκανε την ξενάγηση.

Η επίσημη αιτία της ακύρωσης είναι η προσθήκη στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη της συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal. Ωστόσο η βασική αιτία είναι η ενόχληση της Αθήνας από την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον κατοχικό ηγέτη της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.