Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 10% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Μείωση της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10% όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν κατά τρεις μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή την πτώση, καθώς παραμένει σε ποσοστόκοντά στο 24%.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,8%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ 25 3%.

Ανασχηματισμός

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αρνητικό κλίμα για οικονομία

Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% Νέα Δημοκρατία.

Δείτε τη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις νέοι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν ενταχθεί από την Παρασκευή 19/4/2024 στη λειτουργία του Κτηματολογίου, μετά την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης (ΦΕΚ_2335_Β_19.04.2024),...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...