Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία η πυροβολαρχία των ελληνικών αντιαεροπορικών Patriot

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας έγινε η τελετή αποχώρησης για τη Σαουδική Αραβία της πυροβολαρχίας, με περίπου 100 αξιωματικούς, των ελληνικών αντιαεροπορικών Patriot. Η τελετή έγινε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Η συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλήμάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept).

Για ιστορικής σημασίας αποστολή κάνει λόγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τόνισε την ιστορική σημασία της αποστολής που σκοπό έχει τη διατήρηση της ειρήνης και την προάσπιση της παγκόσμιας ασφάλειας.

Αναφέρθηκε επίσης στον θετικό αντίκτυπο που έχει η εν λόγω αποστολή για τη διεθνή προβολή της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Χώρας μας, καθώς και στα οφέλη για την Πολεμική Αεροπορία από τη συμμετοχή της σε ένα νέο επιχειρησιακό περιβάλλον μέσω της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας, της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των έτερων κρατών που συνεισφέρουν δυνάμεις για τον ίδιο σκοπό.

Επεσήμανε ότι η αποστολή της πυροβολαρχίας στη Σαουδική Αραβία αποτελεί το επιστέγασμα των άριστων σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες και της οπτικής τους για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμβάλλοντας από κοινού στην προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

saoudiki_aravia_anaxwrisi__2_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__3_

«Πυλώνας σταθερότητας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις κοινές στρατιωτικές δράσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δύο χώρες, όπως οι συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο των ασκήσεων «Falcon Eye I» η ανταλλαγή επισκέψεων των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, η πρόσφατη τοποθέτηση Ακόλουθου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα για πρώτη φορά, καθώς και η επανατοποθέτηση Έλληνα Ακολούθου Άμυνας στο Ριάντ, που σηματοδοτούν την αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και απευθυνόμενος στο Διοικητή και στο προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας, τους κάλεσε να εκτελέσουν την ανατεθείσα αποστολή με σθένος και αποφασιστικότητα, έχοντας κατά νου ότι αποτελούν κομμάτι του πυλώνα σταθερότητας που ονομάζεται Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ότι λειτουργούν ως πρεσβευτές της Χώρας μας στο εξωτερικό.

saoudiki_aravia_anaxwrisi__4_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__5_

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα κ. Saad Alamman, o Πρέσβης του Κουβέιτ στην Αθήνα κ. Saud Faisal Saud Aldaweesh, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. David Burger ως εκπρόσωπος του Πρέσβη κ. Geoffrey R. Pyatt, ο Ακόλουθος Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα Αντισμήναρχος κ. Rashed Alaboudi και ο Αεροπορικός Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Αθήνα Σμήναρχος Christopher Barber.

saoudiki_aravia_anaxwrisi__6_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__7_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__8_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__9_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__10_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__11_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__12_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__13_
saoudiki_aravia_anaxwrisi__1_

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...