Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Η αντιπολίτευση θυμίζει εκκρεμές που κινείται μεταξύ αμηχανίας και απελπισίας»

«Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης θυμίζουν ένα εκκρεμές που κινείται μεταξύ αμηχανίας και απελπισίας. Γιατί δεν περίμεναν το μέγεθος της στήριξης στην ελληνική κοινωνία και γιατί οι ίδιοι δεν έχουν τίποτα να αντιπροτείνουν» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Η αντιπολίτευση αναλώνεται δικαιολογούμενη για το κακό της παρελθόν, παραπονούμενη για το παρόν, φοβούμενη το μέλλον. Εμείς μαζί με την κοινωνία αλλάζουμε την Ελλάδα με τολμηρά βήματα» προσθέτει.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι πολίτες άκουσαν από τον πρωθυπουργό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ένα πλαίσιο μέτρων που περιλαμβάνει βασικές ενότητες, όπως οι φοροελαφρύνσεις, κίνητρα για επενδύσεις και μέτρα για λιγότερες συνέπειες από τις ανατιμήσεις που όλοι περιμένουν.

«Επεκτείνεται η μείωση φόρου και για το φόρο εισοδήματος, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και συνεχίζουμε μια πολιτική που διευρίνει το εισόδημα των πολιτών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως τα νοικοκυριά είδαν τον τελευταίο χρόνο να αυξάνονται τα εισοδήματά τους.

«Για το κύμα ανατιμήσεων υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες: η συνέχιση μιας πολιτικής που αυξάνει το εισόδημα των πολιτών και προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο σωστός έλεγχος των τιμών στην αγορά και οι στοχευμένες παρεμβάσεις όπως για το ρεύμα ή το ΦΠΑ» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το προβλήματα που υπάρχει στη χορήγηση των 50 GB στους εφήβους που θα έχουν εμβολιαστεί, σχετικά με την ταυτοποίηση των τηλεφωνικών αριθμών, θα λύνονται με υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς. «Οι εξαγγελίες έγιναν για να είναι πραγματικές, όχι για να δώσουμε την αίσθηση ότι είπαμε κάτι και πάμε παρακάτω» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη διαφοροποίηση της απαλλαγής φόρου σε γονικές παροχές και δωρεές, έναντι του φόρου κληρονομιάς, υπογραμμίζοντας ότι επιλέγχθηκαν δράσεις με μεγαλύτερο αποτύπωμα την προκειμένη χρονική στιγμή, ενώ συμπλήρωσε πως αυτό είναι ένα κίνητρο να μην χρειαστεί κανείς να φτάσει εκεί. «Δεν μιλάμε για μια άπαξ ενέργεια, αλλά για κάτι που θα συνεχιστεί» κατέληξε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...