Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Επισκέπτεται τα περίπτερα, προανήγγειλε «ανάπτυξη για όλους»

Για παρεμβάσεις οι οποίες θα αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις πρώτες του τοποθετήσεις στην Θεσσαλονίκη κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Ο πρωθυπουργός περιοδεύει στα περίπτερα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στα περίπτερα της ΔΕΘ λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί. Η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν – Παρόν- Μέλλον στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επίσκεψη Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ

Ο Πρωθυπουργός με τον διοικητή της Αρχής Γιώργο Πιτσιλή, παρουσίασαν εφαρμογών του e.forologia και του mybysiness support . Στον πρωθυπουργό παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η myaade. Η πλατφόρμα θα παρουσιαστεί σε ανοικτή εκδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη.

mitsotakis-deth-1_2
mitsotakis-deth-12
mitsotakis-deth-13

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 11:00 ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ ενώ στην συνέχεια έδωσε το «παρών» στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo.

mitsotakis-deth-1

Το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα στρατηγικών επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου και Στράτος Σιμόπουλος καθώς και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε επίσης στην τελετή αγιασμού της έκθεσης μετά το πέρας της οποίας, όπως μεταδίδει το thestival.gr ευχήθηκε «καλή έκθεση» χαρακτηρίζοντας την γιορτή για την Θεσσαλονίκη, με τον κ. Μητσοτάκης να απαντά: «Ευχαριστώ που με μνημονεύετε».

agiasmos-mitsotakis-5

Δείτε βίντεο:

Νωρίτερα κατά την διάρκεια τοποθέτησής του στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων προανήγγειλε μία σειρά παρεμβάσεων ενώ είπε πως σήμερα κατά την ομιλία του θα ακουστούν «ενδιαφέροντα πράγματα».

«Θέλω να σας μεταφέρω το μήνυμα να έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση «έχει αποδείξει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα, διότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζει και τον κόσμο της εργασίας», προσθέτοντας ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν σύμμαχο στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

mitsotakis-keee-58_2

«Δαπανήσαμε σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των μέτρων στήριξης «ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος την τελευταία δεκαετία».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο νέος κύκλος μεγέθυνσης της οικονομίας θα πρέπει να έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, με έμφαση στην συμπεριληπτικότητα και τη συμμετοχή της νέας γενιάς στο μέρισμα της ανάπτυξης.

«Η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να είναι ένα μέρισμα το οποίο θα αφορά όλους, πρωτίστως τη νέα γένια», τόνισε.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια «για να πείσουμε και τους πιο καχύποπτους ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής αλλά και αποτελεσματικός» και κάλεσε τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην εκστρατεία πειθούς.

«Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε για να βάλουμε οριστικούς τίτλους τέλους στην περιπέτεια της πανδημίας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο είναι το όπλο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Τα στατιστικά στοιχεία από όλον τον κόσμο λένε ξεκάθαρα ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σοβαρά και ενδεχομένως να χάσουν τη ζωή τους. Εννιά στους δέκα συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα είναι διασωληνωμένοι στα ελληνικά νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε ο Στέφανο Σαρτίνι. Ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για...