13/04/2021

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Λιβύη με τον Δένδια την Τρίτη 6 Απριλίου

×áéñåôéóìüò ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç óôçí óõíÜíôçóç Õðïõñãþí Åîùôåñéêþí "Philia Forum", ìå ôç óõììåôï÷Þ ôçò Áéãýðôïõ, ôùí ÇíùìÝíùí Áñáâéêþí ÅìéñÜôùí, ôçò Êýðñïõ, ôïõ Ìðá÷ñÝéí, êáé ôçò ÓáïõäéêÞò Áñáâßáò. ôçí ÐÝìðôç 11 Öåâñïõáñßïõ 2021. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Επίσκεψη στη Λιβύη προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την πολιτική αλλαγή στη βορειοαφρικανική χώρα η Αθήνα εμφανίζεται έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της και να διεκδικήσει τον ρόλο που της αναλογεί στην επόμενη ημέρα μίας σημαντικής, για τα ελληνικά γεωστρατηγικά συμφέροντα, χώρας.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Λιβύη, την Τρίτη 6 Απριλίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι και τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει επίσης την άμεση λειτουργία της Πρεσβείας μας στην Τρίπολη.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λιβύη, στην Άγκυρα θα μεταβούν η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.