Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδωνις: Πρωτοφανές φαινόμενο στην Ελλάδα, οι κυριότεροι εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών είναι στην Αριστερά

«Στην Ελλάδα έχουμε ένα φαινόμενο πρωτοφανές. Οι κυριότεροι εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών είναι στην αριστερά», εξέφρασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ και ερωτηθείς για τον λόγο που δεν σπεύδουν να εμβολιαστούν οι πολίτες στη χώρα μας, είπε πως «η Ελλάδα είναι διχασμένη στη μέση για το εμβόλιο, όπως είναι ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή», σημειώνοντας πως πρέπει να αποφασίσουμε συλλογικά και «ή να πάμε μπροστά, με την επιστήμη και την πρόοδο ή να μείνουμε πίσω».

«Δυστυχώς, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κρατούν στα χέρια τους την τύχη των υπολοίπων», εξήγησε τονίζοντας πως οι εμβολιασμένοι «και τρίτη και τέταρτη δόση να κάνουν, οι ΜΕΘ γεμίζουν, δεν αλλάζει κάτι». Επίσης, προσέθεσε πως οι νεκροί από κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι. «Εγινε είδηση στην Ελλάδα ότι πέθανε ένας εμβολιασμένος».

«Ας με καταριούνται, αλλά ας εμβολιαστούν»

Παράλληλα, επεσήμανε πως δεν υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης γύρω από τα εμβόλια, εκφράζοντας πως «μου στέλνουν βρισιές, σχόλια, κατάρες. Θέλω να πω στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας πως ας με καταριούνται, αλλά ας εμβολιαστούν. Διότι είμαστε σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης, οι χώρες της Δύσης, πλησίασαν σε τεράστια ποσοστά εμβολιασμού σε ηλικίες άνω των 18 ετών. Αυτό σημαίνει πως αυτές οι χώρες δεν θα έχουν πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι δεν βλέπει τι κάνει ο κ. Πολάκης»
Μάλιστα, είπε πως «δεν υπάρχει κανένας βουλευτής της ΝΔ, κατά τη γνώση μου, που δεν έχει εμβολιαστεί. Αντιθέτως, αυτό που συμβαίνει με τον κ. Πολάκη, είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι δεν το βλέπει. Ο κ. Πολάκης έχει αναδείξει τον εαυτό του στον επικεφαλής τον άτυπο του αντιεμβολιαστού κινήματος, μαζί με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Αυτοί οι δύο είναι».

«Και εδώ υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα που υπάρχει παντού, όπως στις ΗΠΑ και στη Γερμανία, πολιτικά ανήκει στον χώρο της άκρας δεξιάς. Στην Ελλάδα έχουμε ένα φαινόμενο πρωτοφανές. Οι κυριότεροι εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών είναι στην αριστερά. Είναι ο κ. Πολάκης. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Οσο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «δούλεψε. Ξέρουμε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πήγε το ποσοστό από το 50% στο 90%. Το ίδιο θα γίνει και στα νοσοκομεία και στην Υγεία. Αυτή η ώρα δεν σηκώνει αντιπολίτευση. Το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...