Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Όχι» σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εκπαιδευτικών

Μητσοτάκης: Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το εάν θα επεκταθεί στους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος τοποθετείται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο είπε: «Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών, αλλά δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Ενα ποσοστό 70% έχει εμβολιαστεί», συνέχισε.

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα κληθούν να κάνουν συχνά εργαστηριακά (όχι self test) τεστ και θα υποστούν τη σχετική ταλαιπωρία.

Στον πρωθυπουργό αναμένεται να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ τον λόγο θα πάρει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, όπως έχει ανακοινωθεί.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...