Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: «Δουλεύουν» τα κίνητρα – Στις 270.000 τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό από νέους ως 29 ετών

Με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, αναφέρεται στον εμβολιασμό των νεότερων σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «από τις 28/6 που ανακοινώθηκαν τα κίνητρα υπέρ του εμβολιασμού για τις νεότερες ομάδες του πληθυσμού δημιουργήθηκαν περίπου 270.000 νέα ραντεβού στις ηλικίες 18-25 ετών».

Προσθέτει ότι «Συγκεντρωτικά στις ηλικίες 18-29 ετών η συμμετοχή στον εμβολιασμό πλέον βρίσκεται σε αυτά επίπεδα:

18-24 ετών 33.8%
25-29 ετών 45,4%

Από σήμερα ενεργοποείται η πλατφόρμα του freedom pass στην ιστοσελίδα https://freedompass.gov.gr για όλους τους νέους και τις νέες που επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο και να περάσουν ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι για τους ίδιους και τους γύρω τους.

Με την ψηφιακή κάρτα όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες πολιτισμού και τουρισμού αξίας 150 ευρώ σε κάθε γωνιά της χώρας μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του αναφέρει:

«Από τις 28/6 που ανακοινώθηκαν τα κίνητρα υπέρ του εμβολιασμού για τις νεότερες ομάδες του πληθυσμού δημιουργήθηκαν περίπου 270.000 νέα ραντεβού στις ηλικίες 18-25 ετών.

Συγκεντρωτικά στις ηλικίες 18-29 ετών η συμμετοχή στον εμβολιασμό πλέον βρίσκεται σε αυτά επίπεδα: 18-24 ετών – 33,8%, 25 έως 29 ετών – 45,4%.

Aπό σήμερα ενεργοποείται η πλατφόρμα του freedom pass στην ιστοσελίδα https://freedompass.gov.gr για όλους τους νέους και τις νέες που επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο και να περάσουν ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι για τους ίδιους και τους γύρω τους. Με την ψηφιακή κάρτα όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες πολιτισμού και τουρισμού αξίας 150 ευρώ σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ήδη μάλιστα μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες όπως η Aegean Air και η Blue star ferries έχουν διπλασιάσει το παρεχόμενο ποσό προσφέροντας ειδική έκπτωση σε κάθε νέο και νέα που θα τις επιλέξει για να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι. Δικαιούχοι του freedom pass είναι όλοι οι νέοι 18-25 ετών που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους από 1.1.2021 έως 31.12.2021».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...