26/07/2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου – Με ποιες επαγγελματικές ομάδες θα ξεκινήσει

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται στο κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να προχωρήσει ομαλά και να επεκταθεί ο εμβολιασμός στην χώρα, την ώρα που ολοένα και διασπείρεται η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι απανωτές σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να καθοριστεί ο βηματισμός των επομένων ημερών στο μέτωπο του εμβολιασμού και συγκεκριμένα στην υποχρεωτικότητα, ποιες επαγγελματικές ομάδες θα αφορά και πότε θα ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται πως όπως είπε το πρωί της Δευτέρας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, αναμένονται ανακοινώσεις εντός των επομένων ημερών. Όπως σημείωσε, η υποχρεωτικότητα σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, επισημαίνοντας ότι «προφανώς θα υπάρχει ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Παράλληλα ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 18 ετών, παραπέμποντας στις σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο.