25/07/2021

Στον Δήμο Πεντέλης ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η ζωή μας βρίσκει τους ρυθμούς της», επισκέφθηκε τον δήμο Πεντέλης, όπου σχεδιάζεται η αξιοποίηση εμβληματικών για την ευρύτερη περιοχή χώρων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

«Η αυτοδιοίκηση, και στους δύο βαθμούς της, έχοντας πλέον στη διάθεσή της σημαντικούς πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση αλλά και ένα νέο εκλογικό σύστημα που εγγυάται τη λειτουργική διακυβέρνηση, μπορεί να συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Ο Δήμος Πεντέλης αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια μοντέρνα διοίκηση μπορεί να αξιοποιήσει την υφιστάμενη νομοθεσία, να συνεργαστεί με την ιδιωτική πρωτοβουλία και να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε ο κ. Στεργίου.

Είχε προηγηθεί ενημέρωσή του από τη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά για τα ζητήματα της πόλης και στη συνέχεια επισκέφθηκαν μαζί την πτέρυγα «Μπόμπολα», τμήμα παλαιότερα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», όπου ήδη λειτουργεί νηπιαγωγείο ενώ προχωράει η δημιουργία ενός πολυχώρου για το παιδί και την εκπαίδευση. Ακολούθησε η επίσκεψη στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού που, παρότι είναι εγκαταλειμμένος εδώ και 40 χρόνια, η δημοτική αρχή έχει αναλάβει πρωτοβουλία ανάπλασής του. Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, ένα κτήριο με ιστορική αξία, όπου φιλοξενείται το δημοτικό πολιτιστικό κέντρο και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να μετατραπεί σε έναν σημαντικό πόλο δημιουργίας και ανάπτυξης για την περιοχή. Τέλος, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης συζήτησαν με τη διοίκησή του πρωτοβουλίες τοπικού χαρακτήρα για την επέκταση του εμβολιασμού στις νεότερες ηλικίες καθώς και τον εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής συνόδευσαν ο οργανωτικός γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Σπύρος Σταθούλης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Β3 Αθηνών της ΝΔ Χρήστος Σούλης καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.