26/07/2021

Πελώνη: Προβληματισμός λόγω μετάλλαξης Δέλτα – Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Τη σημασία του εμβολιασμού υπογράμμισε για μια ακόμη φορά η κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές», τόνισε η κ. Πελώνη, λέγοντας πως τις τελευταίες μέρες ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

Όπως είπε, ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή, ενώ αναφέρθηκε στον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους μη εμβολιασμένους.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνονται από σήμερα οι μετακινήσεις ενηλίκων προς τα νησιά, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

«Αποτελεσματική απάντηση στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός, καθώς οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μόνη λύση για την αποφυγή εξάρσεων ο εμβολιασμός», συμπλήρωσε, λέγοντας πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων: Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.