Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι

Νέο, σαφές, μήνυμα προς τους πολίτες που συνεχίζουν να αρνούνται ή να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη», φροντίζοντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευτούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό», ενώ αντέκρουσε τους ισχυρισμου΄ς ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το όπλο της πειθούς για να πειστούν οι αρνητές του εμβολιασμού.

«Ακούω ότι δεν έχουμε κάνει εκστρατεία πειθούς. Μα είμαστε σοβαροί; Εδώ και 16 μήνες δεν μιλάμε για τίποτα άλλο. Λοιπόν, έχουμε εξηγήσει με όλους τους τρόπους, επιστημονικούς, επικοινωνιακούς, την ανάγκη του εμβολιασμού. Έχουμε θέσει στη διάθεση των πολιτών όλα τα δημόσια δεδομένα γύρω από το τι κάνουμε. Και υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μας λένε ότι δεν θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες; Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς με την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για τα 150 ευρώ στους νέους απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

«Ασυγχώρητο το υγειονομικό σαμποτάζ που έκανε η αντιπολίτευση»
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε ξεκάθαρα λόγο για «υγειονομικό σαμποτάζ» εκ μέρους της αντιπολίτεςσης -φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ- κατά τη διάρκεια της φονικής πανδημίας.

«Υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους – το οποίο τελικά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας – από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα αναδιοργανώσουμε τον υγειονομικό χάρτη της χώρας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητά του την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη.

«Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων.

Θέλω να διατηρήσω και τα επόμενα δύο χρόνια αυτήν την αίσθηση του κατεπείγοντος, η οποία μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Οι προκλήσεις, από μία πλευρά, είναι πιο ενδιαφέρουσες. Έχουμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης να διαχειριστούμε. Έχουμε μία οικονομία που σαφέστατα ανακάμπτει. Έχουμε πολύ δημιουργικές πολιτικές, τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών. Έχουμε εξηγήσει με όλους τους τρόπους, επιστημονικούς και επικοινωνιακούς, την ανάγκη του εμβολιασμού», είπε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...