14/04/2021

ΝΔ: Ο Τσίπρας να μιλήσει για τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη, δεν μπορεί να κρύβεται

Επίθεση στον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις ηχογραφήσεις του τότε υπουργού Οικονομικών στις συνεδριάσεις του Eurogroup.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της σχολιάζει τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως «έδινα όλα τα Eurogroup με στικάκια στο υπουργικό Συμβούλιο όπως είχα υποχρέωση», διευκρινίζοντας πάντως ότι ουδέποτε ηχογράφησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Το κυβερνών κόμμα με ανακοίνωσή του καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει θέση και να απαντήσει «όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης»

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup όχι μόνο έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της «περήφανης διαπραγμάτευσης» με το υλικό να παραδίδεται στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης.