Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«e-λιανικό»: Δεύτερη ευκαιρία για επιδότηση 5.000 ευρώ – Αναδρομικά από τον περσινό Μάρτιο οι επιλέξιμες δαπάνες

Παρατείνεται, έως τις 5 Απριλίου (από 24 Μαρτίου), η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «e-λιανικό». Χθες το απόγευμα δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης, που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, σε κάθε δικαιούχο επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται συνολική επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες), με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Εφόσον η επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) διέθετε, ήδη, ηλεκτρονικό κατάστημα πριν από τις 18.3.2020, τότε αυτό δύναται να αναβαθμιστεί με δικαιούμενη επιχορήγηση έως 1.500 ευρώ.

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020. Συνεπώς, το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών θα πρέπει να έχει εκκινήσει ως φυσικό και οικονομικό αντικείμενο από την ημέρα αυτή και μετά.

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλονται, ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), στη διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis.

Αξίζει να επισημανθεί πως η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) είχε αιτηθεί με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνη Γεωργιάδη, να παραταθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. Μέχρι σήμερα (15/4) 15.000 φίλαθλοι...

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...