Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 14 μονάδες για τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για το πρόγραμμα εμβολιασμού

Την πρόθεση ψήφου αλλά και ποιον εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες για πρωθυπουργό παρουσιάζει έρευνα του Open.

Η δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου 2021 από την ALCO και μεταδόθηκε την Παρασκευή 19/03/2021.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει την πρόθεση ψήφου ποσοστό 37,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%.

Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 6,1%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ 25 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας 1,5%, άλλο κόμμα 5,8%, αναποφάσιστοι 12,8%.

Το 42% των συμμετεχόντων εμπιστεύεται περισσότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 22% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 31% θεωρεί ότι κανένας δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης.

Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού εμφανίζεται αυξημένη, στο 51%, έναντι 38% που δηλώνει μη ικανοποιημένο.

Το 33% εμφανίζεται να συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη χώρα, ενώ το 50% διαφωνεί με αυτή τη θέση.

Όσον αφορά τα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 47% των ερωτηθέντων τα θεωρεί μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ το 39% θεωρεί ότι εντάσσονται σε μέρος «πολιτικής καταστολής».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...