13/04/2021

Πελώνη για Κουφοντίνα: Η Ελλάδα δεν θα γίνει μια τρομοκρατημένη πολιτεία

Η Αριστοτελία Πελώνη υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκβιάζει με την απεργία πείνας που επέλεξε, ενώ πρoσέθεσε ότι ποτέ δεν προσέφυγε στα δικαστήρια

Στο θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες ζητά προνομιακή μεταχείριση:

«Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα πράξει».

Αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα που πολυισοβίτη – που δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

«Ο εξαναγκασμός της οργανωμένης πολιτείας δεν θα περάσει. Η Ελλάδα είναι μία αστική Δημοκρατία, δεν θα γίνει μία τρομοκρατημένη Πολιτεία».

Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε, παράλληλα, πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας «ουδέποτε προσέφυγε στη δικαιοσύνη, παρά το ότι η έννομη τάξη του έδωσε αυτή τη δυνατότητα».

Διευκρίνισε, άλλωστε, πως «με βάση το νέο νόμο, ο Κορυδαλλός είναι κατάστημα τύπου κράτησης Α, και όχι τύπου Β, όπως το κατάστημα που βρίσκεται ο Κουφοντίνας».

«Υπάρχει έγγραφο των φυλακών και σχετικό έγγραφο της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού να μην στέλνουν φυλακιστήρια. Το κατάστημα αποσυμφορείται, κανένας βαρυποινίτης δεν έχει μεταφερθεί εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.