22/10/2021

Ένα βήμα πριν ζητήσει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ; Η δήλωση Τζανακόπουλου

Σε άλλο κόσμο φαίνεται πως βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία καταπιάνονται με ζητήματα που αφορούν ελάχιστους συμπολίτες μας παραμένοντας μακριά από την κοινωνία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εμμονή με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας πριν από την κακοκαιρία «Μήδεια». Την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός προσπαθούσε να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο που συμβαίνει στην Ελλάδα μία φορά στα 40 χρόνια, ο κ. Παππάς έβγαινε τα μεσάνυχτα βόλτες βγάζοντας βίντεο την εθνική οδό. Κάπως έτσι και τώρα ο κ. Τζανακόπουλος.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει και έχει δώσει τη θέση του στο απόλυτο επιτελικό μπάχαλο». Ενδιαφέρον, ωστόσο από όλα όσα είπε ο κ. Τζανακόπουλος συγκεντρώνει μία αποστροφή του.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, έκανε λόγο για απόλυτη αποτυχία στο να στηριχθεί η δημόσια υγεία και η οικονομία. Έτσι, σημείωσε πως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις «για να ξαναβυθιστεί η χώρα μας σε μια επώδυνη κρίση χρέους». Υποστήριξε ότι «η κρίση αυτή θα φέρει και πάλι τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη» και τόνισε ότι «απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή στη χώρα».

Τι σημαίνει πολιτική αλλαγή; Είναι η πρώτη φορά που κάποιο τόσο προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Τζανακόπουλος φτάνει τόσο κοντά στο να ζητήσει εκλογές. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον.

Κ.Π.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.