Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου για τα σκάνδαλα κακοποίησης: Να αποδοθεί δικαιοσύνη

Την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα κακοποίησης, σε ορισμένες περιπτώσεις και ανηλίκων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Τώρα είναι η ώρα να σπάσει η σιωπή» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευαισθησία του για το θέμα, όντας και ο ίδιος πατέρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις καταγγελίες σε βάθος. «Κάποιοι άνθρωποι έσπασαν τη σιωπή με τη φωνή τους, ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και στην κοινωνία δικαίου» τόνισε.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έσπασε το πέπλο της σιωπής», καλώντας τα θύματα να μιλήσουν δημόσια και να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «τώρα έχει έρθει η ώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ασφάλεια ότι αυτά τα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σημασία. Θα δούμε την ευκαιρία ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα μπρος». .

«Να προστατεύσουμε θύματα στο μέλλον. Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει αυτής της μορφής την εξουσιαστική βία, θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Θα σκεφτεί έκθεση και τιμωρία» ξεκαθάρισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «το ζήτημα αυτό πρέπει να μας βρει ενωμένους, δεν είναι ζήτημα για κομματική αντιπαράθεση». Στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το νούμερο εφτά της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εμφανώς συγκινημένο από την κατάκτηση του φετινού τουρνουά Masters 1.000 του Monte Carlo. Δείτε τι δήλωσε ο...

ΕΛΛΑΔΑ

Στις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ όπως και στις αποφάσεις του Βενιαμίν Νετανιάχου και του πολεμικού του συμβουλίου είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας....