02/03/2021

Προειδοποίηση Χατζηδάκη: Δεν θα ανεχθώ καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων

Τους «γραφειοκράτες» του υπουργείου Εργασίας προειδοποίησε ο Κωστής Χατζηδάκης από την Ολομέλεια της Βουλής τονίζοντας  ότι δεν θα ανεχθεί άλλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο τροπολογία για την καταβολή ενός ορισμένου αριθμού συντάξεων ανάλογα με τον χρόνο υποβολής αιτήσεως στο ύψος της εθνικής σύνταξης ως έναντι στους ασφαλισμένους που περιμένουν επι χρόνια την απονομή της σύνταξής τους.

«Θα προβλέπεται μηχανισμός συμψηφισμού για όσους πάρουν κάτι που δεν το δικαιούνται. Λέω όμως κάτι για να το ακούσουν και οι γραφειοκράτες και όποιος άλλος εμπλέκεται. Ένα κράτος -όποιο κι αν είναι αυτό- το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για ένα, δύο τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από 40 κόσκινα για να τους δώσει έστω έναντι. Το ξεκαθαρίζω και να το ακούνε και οι οποίοι γραφειοκράτες. Με μένα Υπουργό αυτό αποκλείεται να γίνει. Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης για να εξηγήσει «Στο δημόσιο αυτοί που περιμένουν να πάρουν σύνταξη και δεν θα πάρουν τη σύνταξη που προσδοκούν είναι το 3% . Για αυτά τα ποσοστά θα μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί;»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.