Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης με αφορμή το θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως το δημόσιο διάλογο τον τελευταίο καιρό, αναφορικά με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες θυμάτων για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας συμπεριλαμβανομένου του εργασιακού, αλλά και οικογενειακού περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης συζήτησε με τον Υπουργό ζητήματα που αφορούν το δικηγορικό κλάδο και κυρίως την καθημερινότητα των νέων δικηγόρων, ενώ του κατέθεσε και μια πρόταση της ΟΝΝΕΔ προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα αναφορικά με τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Η πρόταση της ΟΝΝΕΔ έρχεται να ενταχθεί στο πλαίσιο μιας εξόχως σημαντικής πρωτοβουλίας που έχει ήδη αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη συγκρότηση Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διαρκή παρακολούθηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η οποία μεριμνά για την επικαιροποίηση του νόμου ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, μετά και τις καταστροφικές ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης στο πεδίο του Ποινικού Κώδικα.

Επιγραμματικά, οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ αφορούν:

– Την αυστηροποίηση των απειλούμενων πλαισίων ποινών που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων, αλλά και την προσθήκη στον Ποινικό Κώδικα μιας επιπλέον επιβαρυντικής περίστασης σε ό,τι αφορά το έγκλημα του βιασμού, η οποία θα αναφέρει πως όταν το θύμα είναι ανήλικο, θα επιβάλλεται στο δράστη ισόβια κάθειρξη.
– Τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου υποστήριξης και προστασίας των θυμάτων ώστε να διευκολύνεται η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων ανακριτικών υπαλλήλων, αλλά και εξειδικευμένων ψυχολόγων/ψυχιάτρων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας δήλωσε: «Με τη διατύπωση προτάσεων για όλα τα σύγχρονα ζητήματα και όλα τα πολιτικά διακυβεύματα, η ΟΝΝΕΔ αποδεικνύει πως δικαίως καταγράφεται στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ως η μεγαλύτερη και πιο παρεμβατική πολιτική νεολαία της χώρας. Οι προτάσεις που παρέλαβα σήμερα από τον κ. Παύλο Μαρινάκη για τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, ιδίως για τα ανήλικα θύματα, θα υποβληθούν άμεσα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του Ποινικού Κώδικα. Κοινός στόχος μας δεν είναι μόνο να αυστηροποιηθούν οι ποινές για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα, αλλά να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής που αφήνει αυτές τις πράξεις ατιμώρητες».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα σοκαρισμένη από τη σωρεία καταγγελιών για πράξεις που προσβάλουν την ανθρώπινη φύση στην ουσία της. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τις απαιτήσεις της κοινωνίας και επεμβαίνει όπως μπορεί ώστε να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Η πρόταση που καταθέτουμε σήμερα στοχεύει να προστατέψει τα θύματα και να οχυρώσει την γενετήσια ελευθερία, αλλά και να αποδώσει την κατάλληλη τιμωρία προς τους δράστες σε όλα τα επίπεδα, ιδίως σε ένα κλειστό οικογενειακό περιβάλλον, όπου τέτοιες πράξεις μπορούν να τραυματίσουν ανεπανόρθωτα την ψυχή και τη ζωή ενός ανθρώπου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επέστρεψε, αργά το βράδυ της Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου 2024, από την ολιγοήμερη ανάπαυσή του στα χιονισμένα βουνά της Αυστρίας,...

ΥΓΕΙΑ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων και των φορέων του Υπουργείου Υγείας σε όλη τη χώρα, υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ, στοχεύει να χτίσει ένα νέο γήπεδο για τον σύλλογο, καθώς επιθυμεί να επαναφέρει τις...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μεταξύ του υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου και της Εσθονής πρέσβη στην Ελλάδα Καρίν Ράνου. Όπως ανέφερε ο...