Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΑΧΕΠΑ ο Κικίλιας – Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο

Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επισκεφθεί υγειονομικές δομές της πόλης.

Πρώτη στάση της επίσκεψής του είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έφτασε πριν από λίγη ώρα για να συζητήσει με εκπροσώπους της διοίκησης αλλά και προσωπικό των μονάδων covid του νοσοκομείου.

Ο υπουργός θα επισκεφθεί ακόμα  το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Στη συνέχεια ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

O υπουργός επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, μετά τα σενάρια ότι η πόλη θα ακολουθήσει το δρόμο της Αττικής και θα μπει σε καθεστώς lockdown.

5241002
5240992

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ΑχαΐαΡέθυμο αλλά και Θεσσαλονίκη βρίσκονται και σε κατάσταση συναγερμού. Συγκεκριμένα στην τελευταία σύσκεψη των επιστημόνων η εισήγηση φαίνεται να ήταν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας αλλά και του Ρεθύμνου να μπουν σε καθεστώς lockdown.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται 327 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 71 σε ΜΕΘ. Όπως και στην Αττική, γίνεται σαφές ωστόσο ότι το διαφαινόμενο τρίτο κύμα βρίσκει το ΕΣΥ με πληρότητα και επιβάρυνση που δεν υπήρχε τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο στη διαχείρισή του από τις αρμόδιες αρχές. Αλλοι 315 ασθενείς υπάρχουν στα νοσοκομεία των άλλων υγειονομικών περιφερειών της ηπειρωτικής χώρας, πλην της Κρήτης. Καταγράφεται συνεχώς αύξηση στις νέες νοσηλείες στα νοσοκομεία της Αχαΐας, της Χαλκίδας και της Θεσσαλίας, αύξηση η οποία ακολουθεί τη δυναμική των κρουσμάτων στην κοινότητα.

Χαρακτηριστικό, πάντως του συναγερμού που έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός πως συζητείται η ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για τη στήριξη του ΕΣΥ. Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο κυρίως για την πορεία του αριθμού των νοσηλειών στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει ληφθεί η απόφαση για άμεση λήψη μέτρων. Όλα τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

10:00 – Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

11:00 – Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

11:30 – Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

12:15 – Συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν μετά την επίσκεψη στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα βρεθεί για 4η φορά στην Ιστιαία στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δίθυρο μοντέλο είναι τώρα ακόμα πιο ελκυστικό, με λεπτομερώς ανανεωμένη σχεδίαση, πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες. Η BMW Σειρά 2 Coupe...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων των αυτοκινήτων, και ειδικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο πήχης σπάνια ξεκινά από τις 20 χιλιάδες ευρώ. Για την ακρίβεια,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο παγκόσμιος όγκος εξαγωγικών πωλήσεων της εταιρείας ξεπέρασε τις 220.000 μονάδες, καθιερώνοντας την Omoda ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα εξατομικευμένων SUV παγκοσμίως. Με παρουσία...