Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να αναβάλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία για να μην γίνει το συλλαλητήριο

Μήνυμα προς την κυβέρνηση προκειμένου να αναβληθεί η συζήτηση και η ψήφιση για το νομοσχέδιο που αφορά την Παιδεία απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ένα νομοσχέδιο το οποίο προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα καλεί, «μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας», η κυβέρνηση να «αφήσει τις ιδεοληψίες της στην άκρη» προκειμένου να μην υπάρξουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και να μην διοργανωθεί το σημερινό συλλαλητήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία που δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όταν αποκλείονται 24.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν αλλάζουν οι όροι των πανελλαδικών στη μέση μιας χρονιάς που τα Λύκεια δεν πρόλαβαν να ανοίξουν, όταν αντί για προσλήψεις καθηγητών έχουμε προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών, τότε είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας να αφήσει τις ιδεοληψίες της στην άκρη, να αναβάλει τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και να μην διοργανωθεί το σημερινό συλλαλητήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την χθεσινή συνέντευξή του στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ, εγκάλεσε την κυβέρνηση για την απόφασή της να προχωρήσει το νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας, την ίδια ώρα, ωστόσο, που σημείωνε πως δεν μπορεί να σταματήσει η λειτουργία της δημοκρατίας λόγω των έκτακτων συνθηκών που επιβάλει ο κορονοϊός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...