Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 19:30 για τα νέα μέτρα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες καθώς η Επιτροπή εισηγήθηκε καθολικό lockdown στην Αττική δύο εβδομάδων στην Αττική, μετά τα αυξημένα κρούσματα και την πίεση στο ΕΣΥ.

Εννοείται ότι στο lockdown τύπου Μαρτίου που εισηγείται η Επιτροπή και θα γίνει πράξη μάλλον από αύριο θα κλείσουν, σχολεία, λιανεμπόριο και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα μιλήσει στον ελληνικό λαό.

Τι είχε προηγηθεί

Θυμίζουμε ότι ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, μετά την επιδημιολογική κατάσταση που έχει σημάνει συναγερμό, κυρίως στην Αττική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας  για να δώσει το «ναι» στο ολικό lockdown στην Αττική.

Ο Βασίλης Κικίλιας μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε «θα εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική» ενώ ανέφερε επίσης πως «η επιτροπή θα συνεδριάσει και μετά θα ληφθούν τα όποια μέτρα».

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, οι αποφάσεις για λήψη νέων μέτρων θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ήδη από χθες, όταν βρισκόταν στο Ισραήλ, για τα νέα στοιχεία και αποφασίστηκε η σύγκληση της σημερινής σύσκεψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...