04/03/2021

Διπλωματικό σπριντ από την Αθήνα: Σε Κύπρο και Ισραήλ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

óõììåôï÷Þ ôïõ Ðñùèõðïõñãïý óôï äéáäéêôõáêü óõíÝäñéï «Europe 2021» ðïõ äéïñãáíþíïõí ïé ãåñìáíéêÝò åöçìåñßäåò Der Tagesspiegel, Die Zeit êáé Handelsblatt êáèþò êáé ôï åðé÷åéñçìáôéêü ðåñéïäéêü WirtschaftsWoche. (EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)

Επίσκεψη στην Κύπρο αλλά και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησης εντατικοποιούνται, καθώς το επόμενο διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο της Ελλάδας στο μέτωπο των διερευνητικών επαφών όσο της Κύπρου στο πλαίσιο του κυπριακού.

Με αυτό το διπλωματικό σκηνικό να στήνεται στο επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στην Κύπρο όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η Αθήνα με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει πως είναι απολύτως και πλήρως συντεταγμένη με τη Λευκωσία στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, μίλησαν τηλεφωνικά αυτήν την εβδομάδα και συμφωνήθηκε η μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον Ισραηλινό ηγέτη, αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείριση της, αλλά και την πορεία του εμβολιασμού. Το Ισραήλ, όπως και η Ελλάδα, είναι στο γκρουπ των χωρών που έχουν αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως την covid-19.

Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα έχει ως εξής:

  • Στις 11.15, θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στις 12.15, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.
  • Στις 16.45, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στις 18.00, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.