Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Πρόταση δυσπιστίας: Το έγκλημα των Τεμπών αποκλείεται να συγκαλυφθεί όσο είμαι εγώ εδώ

Από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφαίρεσε τη ζωή 57 ανθρώπων στα Τέμπη. «Οι τραυματίες, ο νεαρός που ακόμη 13 μήνες μετά παλεύει μεταξύ ζωής ή θανάτου. Ζητεί δικαίωση η Εριέτα που δεν βρέθηκε ίχνος της. Ζητούν δικαίωση τα τρία κορίτσια, ο Ντένις, η Μάρθη, η Έλενα που είχε ένα κακό προαίσθημα και είπε θα πάρω το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια».

Στη συνέχεια είπε πως «κανείς από τα θύματα δεν γνώριζε πώς λειτουργούσε ο σιδηρόδρομος, άκουγαν τις δικές σας διαβεβαιώσεις, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος 3 μέρες πριν από το έγκλημα των Τεμπών διαβεβαίωνε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων».

«Ο σταθμάρχης λέει τα ίδια με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ενώ τόνισε ότι «κρύβατε τις ευθύνες σας και τα στοιχεία που οδηγούν στις ευθύνες σας».

«Οι παραβιάσεις ήταν συνεχείς. Τα σαπάκια βαγόνια και τα βαγόνια της Ζίμενς του 90 είναι τα βαγόνια που βάλατε τα παιδιά και το γνωρίζατε» υπογράμμισε, συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση. «Σε κατάσταση έξαλλου πανηγυρισμού, ο κ. Καραμανλής χειροκροτήθηκε σαν πρωθυπουργός. (…) Μπορεί με την ευθύνη σας να δούμε πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή». Έπειτα ανέφερε: «Έχετε παραβιάσει τα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου υπήρχε η δικογραφία των Τεμπών, είναι καταχωρισμένο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει συσκοτίσει τις έρευνες».

«Το έγκλημα αυτό αποκλείεται να συγκαλυφθεί όσο είμαι εγώ εδώ στη Βουλή» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Το μπάζωμα έγινε με πλήρη εμπλοκή των δικών σας μηχανισμών – αναδρομικά το νομιμοποιήσατε με παραπλανητικές αναφορές για μίσθωση μηχανημάτων. (…) Μπαζώσατε τον χώρο γιατί ξέρατε τι περιείχε και τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία».

«Μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες αλλοίωσης του περιστατικού» συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου και σημείωσε: «Πριν ένα χρόνο βρέθηκα με την κ. Καρυστιανού και τους γονείς όλων των θυμάτων στο πρώτο μνημόσυνο. (…) Η κ. Καρυστιανού έφυγε από δίπλα μου σαν να ηλεκτρίστηκε γιατί εντόπισε τον κ. Αγοραστό, για να του ζητήσει τον λόγο για το μπάζωμα».

«Υπόσχομαι ότι εγώ θα αντέξω όση λάσπη κι αν δεχθώ, θα είμαι η φωνή όσων δεν έχουν φωνή. (…) Είναι μια ιστορική συνεδρίαση και θα μείνετε στην ιστορία» είπε κλείνοντας την ομιλία της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Διοικητής του 306 Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ) Συνταγματάρχης (ΤΧ) Απόστολος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής και Πρόεδρος του...