07/03/2021

Απίστευτες καταγγελίες του Συρίγου για το κλίμα φόβου στα πανεπιστήμια

Απίστευτες αποκαλύψεις για τα περιστατικά, που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κατέθεσε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος τονίζοντας πως όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι η μόνη λύση.

Ο κ. Συρίγος, τόνισε ότι καθηγητές πανεπιστημίου αυτολογοκρίνονται στις διαλέξεις τους από φόβο. Παράλληλα ο κ. Συρίγος αποκάλυψε ότι σε πολυτεχνικές σχολές ενώ υπάρχει η δυνατότητα για έρευνα η οποία θα συνδράμει την αμυντική βιομηχανία, υπάρχει ο φόβος της στοχοποίησης για εξυπηρέτηση μιλιταριστικών συμφερόντων με συνέπεια η έρευνα να έχει παγώσει.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Συρίγος μίλησε για ομάδες οι οποίες στοχοποιούν συγκεκριμένες ομάδες καθηγητών όπως αυτούς της εγκληματολογίας με το αδιανόητο επιχείρημα ότι για να διδάσκεις εγκληματολογία λογικά θα πρέπει να μιλάς και με τις Αρχές.

Τέλος ο Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε περιστατικό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία είχαν προσκληθεί ο πρέσβης του Ισραήλ και ο πρέσβης της Παλαιστίνης κάποιοι απαίτησαν να μη μιλήσει ο Ισραηλινός πρέσβης, τη στιγμή μάλιστα που ο Παλαιστίνιος πρέσβης δεν είχε πρόβλημα να συνομιλήσει μαζί του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.