Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Οι αγωγές κατά των ΜΜΕ και η γελοιοποίηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Η τρομοκρατία των αγωγών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη γελοιοποίηση των πολιτικών που καταφεύγουν σε τέτοιες καθεστωτικές πρακτικές.

Με τις αγωγές, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του εκδότη της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» Γιάννη Κουρτάκη και του δημοσιογράφου των «ΝΕΩΝ» Γιώργου Παπαχρήστου, επιδιώκει να διαμορφώσει ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας σε ό,τι έχει να κάνει με τη διερεύνηση από τον Τύπο υποθέσεων, που έχουν σχέση με τα περιουσιακά του στοιχεία και τις πραγματικές οικονομικές του δυνατότητες.

Βέβαια, σε καμία ελεύθερη κοινωνία ένα δημόσιο πρόσωπο δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα προστατευτικό τοίχος για να αποφύγει τον έλεγχο και στο τέλος η επιχείρηση κατατρομοκράτησης καταλήγει σε μπούμερανγκ.

Τα δημόσια πρόσωπα δεν έχουν ασυλία και αποτελεί χρέος των δημοσιογράφων η συστηματική διερεύνηση όλων των πτυχών των δραστηριοτήτων που ασκούν.

Από τη θέση τους τα πολιτικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα και τα ανάλογα μέσα να απαντούν αν οι αποκαλύψεις είναι συκοφαντικές.

Δεν είναι απλοί πολίτες χωρίς δυνατότητα παρέμβασης.

Γι’ αυτό σπανίως κορυφαίοι πολιτικοί καταφεύγουν στον εκβιασμό της χρηματικής αποζημίωσης για να φιμώσουν τον Τύπο.

Ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας είχε το δίκιο με το μέρος του και το συμβόλαιο για την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο ήταν πραγματικό, θα μπορούσε να
δώσει απαντήσεις και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Είχε επίσης τη δυνατότητα να καταφύγει στα ποινικά δικαστήρια και μέσα από μία δημόσια δίκη, στην οποία θα συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να λάμψει η αλήθεια.

Προφανώς, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε με τίποτα μια δίκη για την επίμαχη υπόθεση.

Γιατί οι μάρτυρες που θα καλούσε το δικαστήριο δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να υποστηρίξουν ότι μια βίλα στο Σούνιο στοιχίζει όσο μια γκαρσονιέρα στο Παγκράτι.
Η βιομηχανία των αγωγών

Η επιλογή της αγωγής είναι συνειδητή πράξη συγκάλυψης του σκανδάλου.

Γιατί στις αγωγές το δικαστήριο δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης, ούτε οι μηνυτές είναι υποχρεωμένοι να υποστούν τη βάσανο της αποδεικτικής διαδικασίας.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Αλέξη Τσίπρα είναι να εξασφαλίσει μια απόφαση, η οποία θα νομιμοποιεί τη διαμονή του σε μια πανάκριβη βίλα με εξευτελιστικό ενοίκιο.

Φτάνουν για να την αγοράσει…
Εντύπωση προκαλεί και το ύψος των αποζημιώσεων που διεκδικεί ο Αλέξης Τσίπρας από τους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο.

Πρόκειται για δύο εκατομμύρια ευρώ αθροιστικά, τα οποία προφανώς μπορεί να χρησιμοποιήσει για την εξαγορά της βίλας στο Σούνιο.

Βέβαια τα δικαστήρια, ακόμα και στην περίπτωση που δικαιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα, για το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε, θα προσδιορίσουν ένα λογικό ποσό ως αποζημίωση.

Γι’ αυτό η υπερβολή των δύο εκατομμυρίων αποκαλύπτει το μέγεθος του πανικού που διακατέχει τον Αλέξη Τσίπρα για την επίμαχη υπόθεση, η οποία αφορά την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο.

Πηγή: Εφημερίδα “ΚΑΡΦΙ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα βρεθεί για 4η φορά στην Ιστιαία στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δίθυρο μοντέλο είναι τώρα ακόμα πιο ελκυστικό, με λεπτομερώς ανανεωμένη σχεδίαση, πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες. Η BMW Σειρά 2 Coupe...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων των αυτοκινήτων, και ειδικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο πήχης σπάνια ξεκινά από τις 20 χιλιάδες ευρώ. Για την ακρίβεια,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο παγκόσμιος όγκος εξαγωγικών πωλήσεων της εταιρείας ξεπέρασε τις 220.000 μονάδες, καθιερώνοντας την Omoda ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα εξατομικευμένων SUV παγκοσμίως. Με παρουσία...