Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Κεχαγιά: Η εταιρεία Κασσελάκη για αστακούς έκλεισε, δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ από άλλη εταιρεία

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στο Κέντρο», του ERTNews και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, το βράδυ της Τρίτης (12/, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, απάντησε στην ερώτηση, -σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- εάν «πρόκειται να σεβαστεί αυτό τον νόμο ο κ. Κασελάκης, ναι ή όχι;», λέγοντας: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα σεβαστεί απολύτως τη νομοθεσία. Εφόσον ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή, ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός».

Μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στην εκπομπή «Πολιτική Αθήνα” στον «ΑΘΗΝΑ 98.4» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε χτες στο ERTNews για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» περί «ομολογίας Κεχαγιά ότι δεν έχει γίνει σεβαστός ο νόμος», η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε: «Θέλω να κάνω μία διευκρίνιση γι’ αυτό που λέτε ως δήλωσή μου. Είπα ότι εφόσον ο νόμος, με απόλυτο τρόπο, λέει ότι υπάρχει αυτό το κώλυμα, το οποίο αφορά και τον κ. Κασσελάκη, φυσικά και θα γίνει σεβαστός. Γιατί το ερώτημα είναι αν θα γίνει σεβαστός. Μα είναι δυνατόν να λέμε ότι οι νόμοι δεν είναι σεβαστοί; Έχω κάνει ήδη διάβημα στο “Πρώτο θέμα” επειδή έχει απαλειφθεί μία κρίσιμη λέξη. Είναι άλλο να λέμε “ο νόμος λέει αυτό” και άλλο να λέμε “εφόσον ο νόμος λέει αυτό”. Άρα δημιουργούνται εντυπώσεις κ. Μελιγγώνη. Τώρα τα περί της “ομολογίας”, αν πέρασα εγώ από “ανακριτικό γραφείο”, αν μου έβαλαν προβολείς για να ομολογήσω ότι κάθε νόμος που ισχύει και εφόσον ερμηνευτεί με αυτό τον τρόπο, γίνεται απολύτως σεβαστός και πρέπει να γίνεται από όλους μας, ε, νομίζω τώρα ότι είναι λίγο μία δημοσιογραφική υπερβολή για να το πω επιεικώς».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην επιμονή της ΝΔ στο ζήτημα του δανεισμού των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Βούλα Κεχαγιά επεσήμανε: «Η ΝΔ θέλει να συντηρεί τεχνητά ένα θέμα εκ του μη όντος, διότι αφελώς ρωτάει ποιος δάνεισε, αφού έχει κλείσει η εταιρεία, η οποία ήταν για αστακούς, την ώρα που έχουν δοθεί όλα τα παραστατικά και τα έγγραφα από τις τράπεζες στη δημοσιότητα και λένε για άλλη εταιρεία. Η ΝΔ κάνει αφελώς ερωτήματα που έχουν ήδη απαντηθεί».

Στη συνέντευξή της στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», η Βούλα Κεχαγιά επεσήμανε:

Για την προσπάθεια υποβάθμισης στα ΜΜΕ των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομία, που παρουσιάστηκαν χτες βράδυ από τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη:

«Δεν θα σας πω ότι είναι μία συντονισμένη επιχείρηση, όπου έχουν συνεννοηθεί όλα τα site να μην παίζουν τις μεγάλες εκδηλώσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Θα σας πω, όμως, ότι είναι μία πρακτική των τελευταίων χρόνων, η οποία υποβαθμίζει συνεχώς της προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είτε αφορούν την οικονομία, όπως στη χθεσινή εκδήλωση, είτε αφορούν την κοινωνική πολιτική, τη στεγαστική πολιτική και άλλα πολλά και σημαντικά θέματα, όπως εξωτερική η πολιτική. Άρα, αυτό που λέει ο Πρόεδρός μας, ο κ. Κασσελάκης, είναι όχι γιατί δεν “παίζει” στην πρώτη σελίδα ενημερωτικών sites ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί έχει υποβαθμιστεί τόσο το θέμα και από τον έντυπο Τύπο, τις εφημερίδες δηλαδή, αλλά και από άλλα sites τα οποία, ε, όπως και να το κάνουμε είναι πολύ κοντά στην κυβέρνηση και έχει αποδειχθεί αυτό με το πέρασμα του χρόνου, δείχνει μία προσπάθεια να υποτιμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να φανεί ότι δεν έχει θέσεις και ουσιαστικά να ενταφιαστούν οι πολύ σοβαρές προτάσεις του για την οικονομία».

Για την υποδοχή των οικονομικών προτάσεων από την κυβέρνηση:

«Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις προτάσεις του, οι οποίες είναι πάντα κοστολογημένες, να λέει ότι “λεφτόδεντρα” δεν υπάρχουν. Το θυμάστε αυτό. Με αυτό τον τρόπο θέλει να λοιδορήσει κάθε αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται να φανεί ότι υπάρχει μία εναλλακτική οικονομική πρόταση η οποία δεν στηρίζεται στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών και ιδίως των μικρομεσαίων και όσων δεν έχουν και ανήκουν στις ασθενέστερες οικονομικές ομάδες. Αποσκοπεί στο να δείξει ότι όλα είναι ένα “πυροτέχνημα” και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιήσει μία τέτοια πολιτική. Ακριβώς γιατί θίγει τον πυρήνα της οικονομικής και φορολογικής αντίληψης της ΝΔ, του κυβερνώντος κόμματος, που λέει φορολογήστε με 24% ΦΠΑ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία μείωση συντελεστών ΦΠΑ στο ψωμί, στο κρέας, στα αυγά, στα λαχανικά, για την ακρίβεια φταίνε όλοι οι άλλοι πλην και πέραν της κυβέρνησης».

«Είμαστε η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη και στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως. Η μόνη χώρα που μας περνάει σε ό,τι αφορά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα είναι η Μάλτα. Να σας πω και κάτι άλλο, από δημοσίευμα στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, με επίσημα στοιχεία και από την Παγκόσμια Τράπεζα και από τη Eurostat. Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό -και συγνώμη που το λέω με αυτό τον τρόπο- είμαστε σε χειρότερη θέση από την Ουκρανία. Την Ουκρανία που δέχεται τη ρωσική εισβολή και βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Καταλαβαίνετε τι θέλω να σας πω».

«Η κυβέρνηση, λοιπόν, έχει κάθε λόγο να υποβαθμίζει, να υποτιμά και να θεωρεί αναξιόπιστα τα οικονομικά μέτρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, εμείς είμαστε εδώ για να πείσουμε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες ο κ. Κασσελάκης είναι κοστολογημένο και λέει πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, για να υπάρξει μία ανάταξη και της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ασθενέστερων και όλων των πολιτών. Η φορολογική κλίμακα που προτείνουμε είναι άδικη; Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, που ας υποθέσουμε ότι έχει δύο μισθούς, και βρίσκεται μεταξύ 30 και 40 χιλ. ευρώ, εντάσσεται σε μια πολύ πιο δίκαιη φορολογική κλίμακα, σε έναν πιο προσιτό φορολογικό συντελεστή. Αλλά, όλα αυτά ένα μιντιακό σύστημα, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, έχει φροντίσει να τα αποκρύψει».

«Όλες οι προτάσεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συν τω χρόνω είναι αξιόπιστες, εντυπωσιακές και συνιστούν μία οικονομική πρόταση οικονομική η οποία δεν ευνοεί τους λίγους και τους ημέτερους, αλλά ευνοεί όλους τους πολίτες, οι οποίοι εξαρτώνται από το μισθό τους, από την επιχείρησή τους, οι οποίοι παίρνουν μία σύνταξη. Στα μέτρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και το μέτρο να μειωθεί ο ΦΠΑ ακόμη και σε ήδη τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα και χρήσιμα για ηλικιωμένους. Η πρότασή μας είναι πολύ αξιόπιστη και αν καθίσει κανείς και την μελετήσει σε βάθος και χωρίς προκαταλήψεις θα δει ότι ακουμπάει τις ανησυχίες των πολιτών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...