Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης για αστακοκάραβα Στ. Κασσελάκη: Αλλάζει συνεχώς θέσεις με βάση τι τον συμφέρει

Για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για «επανειλημένη αλλαγή θέσεων ανάλογα με το τι τον συμφέρει».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «συνειδητά ξεχνάει ο κ. Κασσελάκης ότι το ζήτημα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων δεν το έφερε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αλλά ο διευθυντής του κόμματος του, να μην αυτοθυματοποιείται. Τόνισα χθες ότι δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου, είναι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή, λοιπόν, η χώρα έχει κάποιους νόμους, ένας εκ των οποίων προβλέπει την απαγόρευση συμμετοχής στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις εκλεγεί, όχι όταν καταθέσει το πόθεν έσχες αλλά σε ένα διάστημα εξήντα ημερών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Το τι έχει κάνει ο κ. Κασσελάκης θα το αξιολογήσει η δικαιοσύνη».

Ο ίδιος πρόσθεσε «αν βάλει κανείς όσα είπε χθες με όσα είχε πει την 1η Μαρτίου σε συνέντευξή του θα καταλάβει ότι αλλάζει θέση όπως ο προκάτοχός του με βάση το τι τον συμφέρει. Ας προσέχει κάθε φορά τι λέει και ας συμβουλευτεί ένα δικηγόρο διότι επιβαρύνει τη θέση του είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι γεννώνται άλλα ερωτήματα: «υπάρχουν άλλες εταιρείες; ποιος δάνεισε τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο; Έχει κάνει τις κινήσεις εντός του εύλογου διαστήματος;».

«H ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική και στο οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ότι «ένας τίτλος ταιριάζει: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».

«Παίρνει τη σκυτάλη της παροχολογίας από τον κ. Τσίπρα. Η άσκηση οικονομικής πολιτιήςκ δεν είναι Μονόπολη, κι εγώ μπορεί να βγάλω ένα χαρτί και να βάλω αριθμούς. Από τον κ. Τσίπρα μέχρι τον κ. Κασσελάκη έχει μεσολαβήσει η σκληρή πραγματικότητα που κατεδαφίζει τον λαικισμό. Από τον κ. Τσίπρα στον κ. Κασσελάκη μεσολάβησαν δύο κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με αντίστοιχες ή ίδιες υποσχέσεις λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα πάρουμε τα χρήματα από τις μεγάλες επιχειρήσεις για να τα δώσουμε στους πιο αδύναμους. Αντί γι’ αυτό προχώρησε σε άυξηση στους φορολογικούς συντελεστές, άφησαν 8 μονάδες την ανεργία από ό,τι σήμερα και μια χώρα με 650 ευρώ κατώτατο μισθό».

Όπως ανέφερε «Την κρίση δεν την έμαθε ο κ. Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός, ήξερε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγραφε το πρόγραμμά του. Υπάρχουν και κάποιες στιγμές που έρχονται κρίσεις και χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβέρνηση. Όλα αυτά τα δισ. που ήρθαν στη χώρα δεν θα είχαν έρθει στην κατάσταση που ήταν η χώρα το 2015 με μια οικονομία για τα σκουπίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...