Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Φτιάξτε πρώτα τα δημόσια ΑΕΙ και μετά τα ιδιωτικά

«Φτιάξτε πρώτα τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια πανεπιστήμια και μετά τα ιδιωτικά», δήλωσε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα στην παιδεία είναι δομικό» και «ξεκινά από τις χαμηλές βαθμίδες». Οι αναφορές έγιναν στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα χρησιμοποιώντας παραπειστικά παραδείγματα για να πείσει τον κόσμο, ότι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και τα δημόσια θα γίνουν καλύτερα», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί «για τα παιδιά των πλούσιων φίλων».

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη του ζήτησε να τον ενημερώσει ποια είναι τα 10 διεθνή πανεπιστήμια που θέλουν να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας ενώ τόνισε ότι η Ελληνική Λύση δεν μπορεί να ανεχθεί τη δημιουργία τουρκικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα.

«Είστε το παλιό και είμαστε το νέο. Είστε με την πολυλογία και τη θεωρία, είμαστε με την ουσία. Κύριοι, ο μέτριος πολιτικός μιλάει, ο καλός πολιτικός εξηγεί. Ο εξαιρετικός πολιτικός δείχνει, ο μεγάλος πολιτικός εμπνέει. Εμείς θέλουμε να εμπνέουμε. Εσείς θέλετε να μιλάτε», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε και την τοποθέτηση του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα περί «Σούγκαρ Ντάντις». «Για εμάς μισογυνισμός είναι να αντικαθιστάς το όνομα της μάνας με το γονέας 1. Μισογυνισμός είναι η Ελληνίδα μάνα να μην έχει δουλειά, να πρέπει να ταΐσει τα παιδιά της και να μην έχει καμία στήριξη από την πολιτεία», είπε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι και το μήνυμα που έστειλε προς τη Ρωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «δεν θα μας φοβίσετε. Ποιος το λέει αυτό; Ο πρωθυπουργός που δεν τολμά να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Η ουσία είναι μία. Εσείς είστε με τον πόλεμο και εμείς είμαστε με την ειρήνη», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε, τέλος, ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ηγεσίας καθώς και ότι ο πολιτικός και παραπολιτικός κόσμος της χώρας δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορία της και κυβερνάται από ανθυπομετριότητες επικίνδυνες για το έθνος, πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Διοικητής του 306 Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ) Συνταγματάρχης (ΤΧ) Απόστολος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής και Πρόεδρος του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...