Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς αποτιμά το Μαξίμου την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό – Εντυπωσιακή η αφωνία της αντιπολίτευσης, λένε κυβερνητικές πηγές

Ως μια πολύ σημαντική επίσκεψη σημειολογικά αποτιμά το Μαξίμου την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κίνηση αυτή έφερε ξανά στο προσκήνιο την κόλαση του πολέμου που βιώνουν εκεί οι άνθρωποι.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι είναι εντυπωσιακή η αφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης γύρω από το χθεσινό συμβάν. “Ο Μητσοτάκης δεν είναι μόνο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός στην Ελλάδα, είναι και ευρωπαίος πολιτικός αρχηγός και ηγέτης του ΝΑΤΟ. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο-πολύ αναμενόμενο. Από το ΠΑΣΟΚ;” διερωτούνται.

Οι αντιδράσεις κατά της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στη Οδησσό, όπου βρισκόταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, πέφτουν πάντως βροχή. Την επίθεση επιβεβαίωσε η Μόσχα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε πως τέτοιου είδους επιθέσεις είναι μία υπενθύμιση, ότι το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση, για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας.

Τις ευχαριστίες των ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ζελένσκι, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας προς την Ουκρανία και τόνισε πως η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ανιστόρητο αναθεωρητισμό.

«Η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο ένα σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας» τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Καταδικάζω έντονα την αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό κατά την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη» αναφέρει με ανάρτησή της στο “X” η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν πτοείται από αυτή τη νέα απόπειρα τρομοκρατίας – σίγουρα ούτε οι δύο ηγέτες στο έδαφος ούτε ο γενναίος λαός της Ουκρανίας».

Το θέμα της επίθεσης στην Οδησσό σήμερα είναι πρώτο θέμα στα ρωσικά πρακτορεία, τα οποία μάλιστα μεταφέρουν μια ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η οποία όμως υπάρχει μόνο σε αυτά και δεν έχει μέχρι στιγμής ανέβει ούτε καν στην ιστοσελίδα του ίδιου του ρωσικού Υπουργείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «σήμερα στις 11:40 ώρα Μόσχας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγο στη βιομηχανική περιοχή του λιμανιού της Οδησσού, όπου γίνονται προετοιμασίες για τη χρήση μη επανδρωμένων σκαφών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...