Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια – Κασσελάκη: Στο τραπέζι τα εξοπλιστικά προγράμματα και η αγορά των F-35

Με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια συναντήθηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα και την απόκτηση των F-35 ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) συνοδευόμενος από τον τομεάρχη ‘Αμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη και συζήτησε με τους εργαζόμενους σε αυτά.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΑΣ, Αθανάσιος Τσιόλκας, υποδέχθηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ενημέρωσε για την παραγωγή της «παλαιότερης αμυντικής βιομηχανίας» της Ευρώπης, η οποία αφορά πυρομαχικά τόσο για τις «Ένοπλες δυνάμεις» όσο για «εξαγωγές».

«Η συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στην αποτρεπτική και αμυντική ανάγκη που έχει η Ελλάδα είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να στηρίξουμε τις εγχώριες βιομηχανίες, ώστε να είναι και εύρωστες και αποτελεσματικές. Αυτό να το θεωρήσετε δεδομένο», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης πριν την έναρξη της συνάντησης με τη διοίκηση των ΕΑΣ.

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε το Πεντάγωνο, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας, τον κύριο Δένδια, ενημερώθηκε για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και για το εξοπλιστικό πακέτο που ανακοινώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κύριος Κασελάκης έφτασε στο ελληνικό Πεντάγωνο στις 9: 40, συνοδευόμενος από το ναύαρχο Αποστολάκη αλλά και άλλους συνεργάτες. Τον υποδέχτηκε ο υπουργός. Εισήλθαν στην αίθουσα Καποδίστρια, όπου έγινε η παρουσίαση από τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για μια ενημέρωση η οποία ήταν απόρρητη και κεκλεισμένων των θυρών και μετά από περίπου μία ώρα, ο ΥΕΘΑ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν στον 4ο όροφο του υπουργείου, στο γραφείο του υπουργού χωρίς κάμερες και εκεί η συνάντηση κράτησε μέχρι τις δέκα και τέταρτο.

Ο κύριος Κασελάκης στη δήλωσή του είπε ότι είχε μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα συνεχιστεί αυτή η ενημέρωση και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και από την πλευρά του υπουργείου, έθεσε τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ βασική προτεραιότητα και δεν τα διαχειρίζεται με κανόνες και γνώμονα την επικοινωνία.

Έθιξε τα ζητήματα για το προσωπικό, για τα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι «θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις».

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας, ο κύριος Δένδιας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κύριο Κασελάκη για τα θέματα της Εθνικής Άμυνας, έγινε μια καλόπιστη κριτική που είναι ευπρόσδεκτη, αλλά και ότι είναι αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα. Ακόμα επανέλαβα, σημείωσε ο κ. Δένδιας, ότι είμαι πάντα στη διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκτενή ενημέρωση»

O κύριος Κασελάκης ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών ξεκινώντας από το υπουργείο Άμυνας και στη συνέχεια στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...