Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο των κυβερνητικών αλλαγών από τον Κ. Μητσοτάκη – Οι ευρωεκλογές, οι τομείς βαρύτητας και η νέα γενιά

Σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός, με επίκεντρο τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι, ο πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Σημείωναν μάλιστα, ότι και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά, σε κρίσιμους τομείς.

Αλλαγές σε κρίσιμα υπουργικά χαρτοφυλάκια, τα οποία παρουσιάζουν έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον πυροδότησε στα πρώτα μέτρα του 2024 ο πρωθυπουργός.

Οι αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης σε αλλαγές στην κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός έχει οριοθετήσει τα κυβερνητικά στοιχήματα για το 2024, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική διάσταση των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η κυβέρνηση. Το 2024 είναι χρόνια που έχει εκλογικό πρόσημο, καθώς στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα για τη νέα χρονιά, ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα που συνδέεται με την περαιτέρω αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο. Στο επίκεντρο βρίσκονται τομείς με ιδιαίτερη βαρύτητα και ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών: Ο τομέας της Ασφάλειας που αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, κάτι που έχει επισημάνει σε όλα τα υπουργικά συμβούλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο τομέας της Υγείας που κατέχει την δική του πρωταγωνιστική θέση, μαζί με την Παιδεία και την Δικαιοσύνη όσον αφορά στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και στον τομέα της Εργασίας που συμπορεύεται με τις κινήσεις για την περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων.

Όπως επισημαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι σημαντικό το γεγονός ότι πρωθυπουργός επέλεξε να φέρει στην πρώτη γραμμή του υπουργικού συμβουλίου τρία στελέχη της νεότερης γενιάς.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Για άγαρμπο ανασχηματισμό αναρωτώμενος ποια ατζέντα προσπαθεί να αλλάξει ο Πρωθυπουργός, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καλεί τον πρωθυπουργό να διαγράψει τον κ. Συρίγο από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού – όπως αναφέρει ο κ. Κασσελάκης – αποφάσισε σήμερα ο ΚΜ να ανακατέψει την τράπουλα των στελεχών του, αλλιώς, αποδεικνύει ότι ο κ. Συρίγος είναι «λαγός» του.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί πάλι με όρους επικοινωνίας και ανασχηματισμούς «μουσικών καρεκλών» να διαχειριστεί την πολιτική φθορά της» αναφέρουν με ανακοίνωσή τους στο ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ τονίζει: «Ο μόνος στόχος που υπηρετούν οι ονομαζόμενες “διορθωτικές” αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι η επιτάχυνση της λεγόμενης “μεταρρυθμιστικής” ατζέντας της κυβέρνησης της ΝΔ».

«Ο «περιορισμένος» ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι άλλη μία ομολογία της «διευρυμένης» κυβερνητικής αποτυχίας» δηλώνει η Ελληνική Λύση.

Οι Σπαρτιάτες, με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Ένας ακόμη ανασχηματισμός που, δυστυχώς, προδικάζει για τη συνέχιση της κυβερνητικής παρωδίας».

«Είτε ο πρωθυπουργός έχει στερέψει από πολιτικό προσωπικό και προθύμους, είτε εργαλειοποιεί την διακυβέρνηση της χώρας για εσωτερικούς σκοπούς» ανακοινώνει η Νέα Αριστερά.

Η Νίκη σημειώνει για τον ανασχηματισμό: «Ομολογία ήττας ο νέος ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό να οδηγείται σε λύσεις ανακυκλωμένων-φθαρμένων υλικών».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...