Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και «53»: Δεύτερο «αντάρτικο» κατά της τροπολογίας για στήριξη της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν έχει τέλος η «Οδύσσεια» της τροπολογίας, την οποία κατέθεσαν ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, από κοινού με τους βουλευτές του κόμματος Ελευθεριάδου, Ξανθόπουλο και Σαντορινιό, με ζητούμενο στην αρχική της μορφή την οικονομική στήριξη των ένστολων και στην τελική της μορφή -όταν επανακατατέθηκε μετά την εσωκομματική θύελλα που ξέσπασε- τη στήριξη όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης της πανδημίας.

Η σφοδρή κριτική μάλιστα που δέχτηκε ο κ. Σπίρτζης στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ από συντρόφους του όλων των τάσεων, είχε ως αποτέλεσμα η τροπολογία να επανακατατεθεί τις επόμενες ώρες περιλαμβάνοντας και τους υγειονομικούς, ενώ συμπληρώθηκε εκ νέου και για δεύτερη φορά πριν δύο εικοσιτετράωρα με περισσότερες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη στήριξης.

Αυτή η εσωκομματική διευθέτηση δεν φαίνεται όμως πως βρήκε σύμφωνη την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βάλλει κατά της στήριξης των ενστόλων, σε ανακοίνωσή της. «Θεωρούμε παντελώς αδικαιολόγητη και πλήρως αναιτιολόγητη την συμπερίληψη των ένστολων της ΕΛΑΣ στις κατηγορίες που θα πρέπει να ενισχυθούν με έναν επιπλέον μισθό, δεδομένου ότι δεν αποτελούν κατά την γνώμη μας τους εργαζόμενους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία ή πλήττονται κατάφορα από την οικονομική δυσπραγία πολλών κλάδων της οικονομίας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι νεολαίοι του κόμματος στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μια περίοδο που υπάρχει πραγματική ανάγκη στήριξης όσων εργαζομένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην απειλή της πανδημίας, οφείλουμε πράγματι να απαιτήσουμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων αυτών, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους για τις υπηρεσίες που εξακολουθούν να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, ρισκάροντας καθημερινά τη ζωή τους.

Πιστεύουμε βαθιά ότι η πανδημία αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης, των δημοσίων υποδομών, κατ’ επέκταση, όσων κατηγοριών εργαζομένων απασχολούνται στους σχετικούς τομείς (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες, εργαζόμενοι στις δομές κοινωνικής πρόνοιας κτλ.) και όχι με την ενίσχυση της αστυνόμευσης, ιδιαίτερα με τον ρόλο της καταστολής που αυτή έχει λάβει από τις πολιτικές επιλογές της παρούσας κυβέρνησης, δεδομένου και του κλίματος άγριας καταστολής που έχει καλλιεργήσει η ΕΛΑΣ ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πολλώ δε μάλλον, δεν νοείται να τίθενται στην ίδια κατηγορία πληττόμενων και αναγκαίο να ενισχυθούν ομάδων, οι παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίες έχουν πρωτοστατήσει και έχουν διακινδυνέψει την υγεία τους για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με τις δυνάμεις καταστολής. Θεωρούμε παντελώς αδικαιολόγητη και πλήρως αναιτιολόγητη την συμπερίληψη των ένστολων της ΕΛΑΣ στις κατηγορίες που θα πρέπει να ενισχυθούν με έναν επιπλέον μισθό, δεδομένου ότι δεν αποτελούν κατά την γνώμη μας τους εργαζόμενους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία ή πλήττονται κατάφορα από την οικονομική δυσπραγία πολλών κλάδων της οικονομίας.

Η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να βγει όρθια από αυτή την κρίση χρειάζεται περισσότερη κοινωνική ασφάλεια, ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη δημόσια υγεία, ενίσχυση των πιο πληττόμενων κλάδων της οικονομίας και της εργασίας, και όχι ενίσχυση ενός καθεστώτος αστυνομοκρατίας και εντεινόμενης καταστολής».

post


Νέος γύρος από τους «53»

Την ίδια ώρα, το κείμενο της Νεολαίας έγινε ευκαιρία να ξιφουλκήσουν δημόσια για δεύτερη φορά κατά της τροπολογίας επώνυμα στελέχη της τάσης των «53» στα κοινωνικά δίκτυα, παρότι είχε επέλθει ανακωχή στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Την ανακοίνωση ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους οι Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία (με το σχόλιο “Πώς να κρυφτείς απ΄τα παιδιά…”), ενώ με ανάρτησή του ο Χρήστος Καραγιαννίδης δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την τροπολογία, θέτοντας ερωτήματα όπως «α)έχει γίνει κάποιος υπολογισμός του κόστους αυτής της τροπολογίας?, β) γιατί δεν υπάρχει η υπογραφή των τομεαρχών οικονομικών και εργασίας εφόσον η τροπολογία αφορά εργασιακά και οικονομικά ζητήματα? γ) τι νόημα έχει να κατατίθενται τροπολογίες πέραν των κεντρικών προτάσεων του κόμματος για την στήριξη της κοινωνίας? δ) θα μπορούσε με αυτή τη λογική ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης να καταθέσει μία τροπολογία που να ζητά 2000 ευρώ για αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν δοκιμαστεί σκληρά από την πανδημία;».

kavadia_neolaia
neolaia_labrou
neolaia_karagiannidis

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα βρεθεί για 4η φορά στην Ιστιαία στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δίθυρο μοντέλο είναι τώρα ακόμα πιο ελκυστικό, με λεπτομερώς ανανεωμένη σχεδίαση, πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες. Η BMW Σειρά 2 Coupe...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων των αυτοκινήτων, και ειδικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο πήχης σπάνια ξεκινά από τις 20 χιλιάδες ευρώ. Για την ακρίβεια,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο παγκόσμιος όγκος εξαγωγικών πωλήσεων της εταιρείας ξεπέρασε τις 220.000 μονάδες, καθιερώνοντας την Omoda ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα εξατομικευμένων SUV παγκοσμίως. Με παρουσία...