Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η Αστυνομία κάνει εξαιρετικό έργο, αλλά προσπαθούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι

Την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της κάθε είδους παραβατικότητας επεσήμανε για ακόμη μία φορά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Παρασκευής, αναφέρθηκε στην περίπτωση του κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού Σύρου παράνομου μετανάστη, λέγοντας πως υπήρξαν αστοχίες στην τήρηση των διαδικασιών, ωστόσο η ΕΛΑΣ αντέδρασε άμεσα στην ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και την σύλληψή του. Όπως είπε δε, εστάλησαν και τα απαραίτητα μηνύματα μετά τις κινήσεις που έγιναν όπως η αντικατάσταση του διοικητή τοτυ τμήματος Ωρωπού.

«Η έρευνα που ζητήσαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων θα δείξει τον τρόπο λειτουργίας σε όσους δεν παρουσιάζονται στο Αστυνομικό Τμήμα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και επεσήμανε πως: «Η ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα». Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Θα νομοθετήσουμε για το θέμα της αναστολής και εκτέλεσης των ποινών και θα συζητηθεί η εφαρμογή από το “βραχιολάκι” το οποίο έχει ψηφιστεί».

Σχετικά με την έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως: «Ο τελευταίος κρίκος διαχείρισης της ανήλικης εγκληματικότητας η ελληνική αστυνομία» και πως «και στην Ελλάδα υπάρχει μία κουλτούρα βίας και μέσω της μουσικής αλλά και των βιντεοπαιχνιδιών», ενώ για τα βίντεο παιδικής παραβατικότητας που διακινούνται στο διαδίκτυο είπε πως: «Είναι ένα δύσκολο θέμα, όμως όχι κάτι που αφορά την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο».

Τέλος αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ’ όλα εμένα προσωπικά, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία νομίζω συνολικά, ούτε μας χαροποιεί ούτε μας ευχαριστεί», ενώ συμπλήρωσε πως «είναι το αποτέλεσμα ενός ελλείμματος πραγματισμού που χαρακτήρισε το χώρο αυτό για πάρα πολλά χρόνια, ενός πολιτικού πραγματισμού και εγκλωβισμού σε ένα πολιτικό και ιδεολογικό σχήμα ερμηνείας της κοινωνίας και της πραγματικότητας που δεν μπορεί να προσφέρει εναλλακτική».

Ωστόσο επεσήμανε πως «η ευθύνη η δική μας -αναφέρομαι σε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει συστημικό πρόβλημα της πολιτικής- είναι να μην επιτρέψουμε τα όσα γίνονται στην Αντιπολίτευση, να μετατραπούν σε συστημικό πρόβλημα της πολιτικής στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...