Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυρ. Βελόπουλος: Η κυβέρνηση αυξάνει τη φορολογία με εντολή ΔΝΤ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβερνητικής πολιτικής ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και η Χριστίνα Βίδου. Ο κύριος Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πιέζει τους δικαστές και τη Βουλή για να μην ασκηθούν διώξεις για τα Τέμπη, έκανε λόγο για αύξηση της φορολογίας με εντολή του ΔΝΤ , και τάχθηκε κατά των συνομιλιών με την Τουρκία που όπως είπε διεκδικεί το Αιγαίο και κατέχει την Κύπρο.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Κυρ. Βελόπουλος για Πολυτεχνείο: «Ο Παπαδόπουλος έφυγε από τη χώρα γιατί το ήθελαν οι Αμερικανοί»

Με αφορμή την επέτειο για τα 50 από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είπε ότι «Το Πολυτεχνείο ήταν ένας αγώνας για τη Δημοκρατία από αγνούς φοιτητές, αρκετούς, με πολλούς προβοκάτορες μέσα ή πράκτορες».

Στο ερώτημα εάν «50 χρόνια μετά ο αρχηγός ενός δεξιού κόμματος, όπως η «Ελληνική Λύση» δεν θα ήταν μια πρόοδος και ένας πολιτικός συμβολισμός να καταθέσει ένα στεφάνι στο Πολυτεχνείο» απάντησε:

«Η αλήθεια δεν είναι αριστερά ή δεξια. Η αλήθεια είναι αλήθεια. Την ιστορία την γράφουν οι νικητές και όταν μπαίνει το υποκειμενικό στοιχείο, μετά το -74 οι νικητές έγραψαν την ιστορία όπως ήθελαν. Για να φύγει ο Παπαδόπουλος από τη χώρα έπρεπε και οι Αμερικανοί να το πούνε. Εάν δεν το έλεγαν οι Αμερικανοί δεν θα έφευγε ποτέ. Έκανε πράγματα που ενοχλούσαν τους Αμερικανούς. Το -73 που έφυγε ο Παπαδόπουλος ήρθε ο Ιωαννίδης. Έφυγε μια χούντα και ήρθε άλλη χούντα.

Εκείνη η χούντα του Παπαδόπουλου, όπως τη λένε κάποιοι, επταετία, ή επανάσταση, τους βολεύει έτσι η λέξη, έκανε πράγματα που ενοχλούσαν τους Αμερικανούς. Ο Παπαδόπουλος είχε δώσει άδεια για εξορύξεις στην Ελλάδα χωρίς τη συναίνεση των Αμερικανών και μάλιστα οι εξορύξεις θα γίνονταν σε δραχμές. Αυτός ο κακός ο Παπαδόπουλος επιχείρησε να βγάλει πετρέλαιο. Ενώ η Δημοκρατία μας δεν βγάζει πετρέλαιο»

«Υπάρχει καλός και κακός δικτάτορας όταν έχει να κάνει με θέματα Δημοκρατίας; Το βάζουμε στο ίδιο ζύγι με το εάν έκανε προσπάθειες για εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα;» του αντέτειναν οι δημοσιογράφοι.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα από απόψε στα δίκτυα του ηλεκτρικού και τους δορυφόρους,...

LIFESTYLE

“Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να μάθω τηλεόραση σε κάποιον αλλά να τον μάθω να διαχειρίζεται τον εαυτό του” υπογράμμισε η Κατερίνα Γκαγκάκη. Η Κατερίνα Γκαγκάκη...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι συνομιλίες για την κατάρτιση μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την καταπολέμηση μελλοντικών πανδημιών συνεχίζονται, ωστόσο υπάρχει ο φόβος ότι το προσχέδιο της συνθήκης δεν...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε την Παρασκευή (10/5) συγχαρητήρια επιστολή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, επ’ ευκαιρία της σπουδαίας πρόκρισης στον τελικό του UEFA Europa Conference...