Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε διαγραφές, ούτε διάσπαση είναι το μήνυμα κεντρικών στελεχών – Αντίπαλός μας ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι τόνοι έχουν πέσει μετά τα μηνύματα ενότητας του προέδρου και κορυφαίων στελεχών. Η επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε με πλειοψηφία να παραπέμψει το ερώτημα της διαγραφής των Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, από την Επιτροπή Δεοντολογίας με ψήφους 10-5 παραπέμπεται η καυτή πατάτα της υπόθεσης των διαγραφών Τζουμάκα, Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, παραπομπή στην Κ.Ε για έκφραση γνώμης γίνεται μόνο για την περίπτωση επιβολής των εξής ποινών:

α) Αναστολής της κομματικής ιδιότητας μέχρι ένα έτος

β) Διαγραφή

Την ίδια ωρα πηγές της Κουμουνδούρου διεμήνυαν ότι «Δεν τοποθετούμαστε επί εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων»

Μήνυμα Κουμουνδούρου: «Αντίπαλός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Φυγή προς τα εμπρός και εξωστρέφεια καθώς «αντίπαλος μας είναι η κυβέρνηση της ΝΔ κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου. Με νέες και νέους σε κεντρικό καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνομίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο περιθώριο της επίσκεψης στη Θεσσαλονικη ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Πάνο Ρούτσι, πατέρα του 22χρονου Ντένις Ρούτσι που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών.

«Είχε πολλά όνειρα. Όχι μόνο αυτός. Όλα τα παιδιά που χάθηκαν» του είπε ο κ. Ρούτσι.

«Δεν είσαι μόνος σου. Σε προσωπικό επίπεδο είμαι δίπλα σου όσο μπορώ, αλλά δεν είσαι μόνος σου, έχεις μια ολόκληρη κοινωνία δίπλα» του είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επόμενες κινήσεις στην εσωκομματική σκακιέρα

Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις στο εσωκομματικό πεδίο, με την κάθε πλευρά να ζυγίζει την κίνηση που θα κάνει πάνω στην σκακιέρα της Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα. Μέσα σε αυτό το ρευστό σκηνικό, ο Δημ. Βίτσας δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του κόμματος για τα χρόνια πολλά, χωρίς ωστόσο να γίνουν αναφορές στο επίμαχο θέμα των διαγραφών.

«Δεν είπε κανένας ότι πρέπει όποιος διαφωνεί, διαγράφεται; (…) όλα αυτά τα ζητήματα θα έχει δοθεί μία απάντηση πολιτικά, εννοώ από την ηγεσία του κόμματος μέχρι τις 11 του μήνα μέχρι τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής πολιτικά και από εκεί και πέρα θα σταθεί απέναντι σε αυτήν την απάντηση» δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, στο MEGA.

«Θα ήταν παράλογο να συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο ίδιο κόμμα με στελέχη και μέλη που προαναγγέλλουν την ίδρυση άλλου κόμματος ή που διακηρύττουν πως είναι αδύνατη η συνύπαρξη μας. Ας χωρίσουν οι δρόμοι μας και καλή τύχη» είπε στο Real News ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να πέσουν οι τόνοι»

Ούτε διαγραφές, ούτε διάσπαση είναι το μήνυμα κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα πρέπει να μην πάμε το αμέσως επόμενο διάστημα όπως πηγαίνουμε μέχρι σήμερα, ούτε με μία διάθεση σύγκρουσης αλλά ούτε και με μία διάθεση διάσπασης προκειμένου να καταλήξουμε ενωμένοι την επόμενη μέρα» δήλωσε στο ERTNEWS, ο Διονύσης Τεμπονέρας Μέλος Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το έχω πει δημόσια είμαι τελείως αντίθετος σε μία τέτοια λογική. Και οι διατυπώσεις και η ουσία των εκλεκτών και ιστορικών στελεχών και των τεσσάρων, κατά τη γνώμη μου δεν είναι αυτές που συνάδουν και στο κλίμα που πρέπει να έχουμε στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» είπε μιλώντας στο OPEN ο Χρήστος Σπίρτζης Μέλος ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΟΥ ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ) ANT1

«Το πρόβλημα μας είναι η σύνθεση κανείς δεν θέλει να διασπαστεί το κόμμα, πιστεύω»είπε στον ΑΝΤ1, η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα στη συνεδρίαση της Κ.Ε. στισ 11-12 Νοεμβρίου, εκεί όπου όλες οι πλευρές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ & ΓΕΣ, επισκέφθηκε νησίδες και νησιά του Αν....