Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στα ύψη η αντιπαράθεση Αχτσιόγλου – Κασσελάκη — Εν αναμονή της απόφασης για τα παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν στις 17/9

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κυρίως μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου, χτυπά «κόκκινο». Με συνεντεύξεις, δηλώσεις, αναρτήσεις και βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, οι εκατέρωθεν αιχμές συνεχίζονται, με επίκεντρο την αναφορά Κασσελάκη στα κατεχόμενα ως «κρατίδιο», τις σχέσεις των δύο υποψηφίων, την εμπειρία και τις ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις που εκφράζουν. Παράλληλα, θολό παραμένει το τοπίο για το δικαίωμα συμμετοχής στις κάλπες της Κυριακής, των παλαιών μελών, που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Συνέχεια στο «πινγκ-πονγκ» δηλώσεων έδωσε και ο Παύλος Πολάκης. Απάντησε σε δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου με την οποία κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποδοκιμάσει τον βουλευτή Χανίων.

Ο κ. Κασσελάκης έχει στόχο, αποφεύγοντας άλλους σκοπέλους, όπως τη λανθασμένη αναφορά στο ψευδοκράτος, να κόψει πρώτος το νήμα την Κυριακή, ενώ η κ. Αχτσιόγλου να κάνει την ανατροπή ώστε να βρεθεί εκείνη στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη με έμμεση αναφορά στο Παύλο Πολάκη: «Δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να έχουμε θέσεις», είπε η πρώην υπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χωρίς να κατονομάσει τον κ. Πολάκη, κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να τον αποδοκιμάσει, αναφερόμενη σε «ανθρωποφαγικές επιθέσεις». «Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να καταδικάζει τέτοιες πρακτικές».

Σφοδρά πυρά ως απάντηση στην κ. Αχτσιόγλου, από τον κ. Πολάκη: «Όταν τα συστημικά ΜΜΕ, αλλά και η “ομπρέλα προστασίας” σου, εξαπολύουν καθημερινά εμετικές επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Όταν βγαίνεις στον ΣΚΑΙ και δηλώνεις ότι “προϋπόθεση για την ενότητα είναι να σταματήσουν οι ανθρωποφαγικές συκοφαντικές επιθέσεις του Πολάκη”… τότε έχεις κατέβει όλη τη σκάλα… και δείχνεις καθαρά τον δρόμο για την ανάγκη ΜΑΖΙΚΗΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗΣ του Στέφανου Κασσελάκη την Κυριακή 24/9!!».

Την ώρα που δύο «μονομάχοι» διεκδικούν στήριξη βουλευτών και στελεχών, δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο περιστύλιο, έκαναν δήλωση: Ο Γιάννης Σαρακιώτης υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη ενώ ο Μίλτος Ζαμπάρας δήλωσε ότι με βάση τα αποτελέσμα της πρώτης Κυριακής έχει διαμορφωθεί κλίμα που νομίζει ότι δεν αντιστρέφεται.

Δήλωση στήριξης της κ. Αχτσιόγλου έκανε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης: «Σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι για την δημοκρατική παράταξη οφείλω να πάρω θέση ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τίποτα περισσότερο. Θα ψηφίσω Έφη Αχτσιόγλου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης.

Συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η ψήφος των παλαιών μελών που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο και επιθυμούν να το πράξουν αυτη την Κυριακή. Περίπου 8.000 με 8.500 απέστειλαν στοιχεία έως την Τετάρτη το βράδυ. 7.000 έχου ήδη διαπιστευθεί με τη διαδικασία να συνεχίζεται για τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα ενδεχόμενο εάν χρειαστεί για κάποιο αριθμό μελών, όχι μεγάλο, να γίνει η διαπίστευση ακόμα και τηλεφωνικά και πριν από την Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται η οδηγία της ΚΕΦΕ, γιατί αυτό μπορεί να μην ισχύει.

«Φουντώνει» η κόντρα των δύο διεκδικητών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Φουντώνει» η κόντρα των δυο διεκδικητών λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Νέο πεδίο αντιπαράθεσης η αναφορά Κασσελάκη στο ψευδοκράτος αποκαλώντας το κρατίδιο. «Του βόρειου, του κρατιδίου, τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, που έφερε την άμεση και έντονη αντίδραση της κ. Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «δεν περίμενα να προβεί σε αυτή τη δήλωση. Τον κάλεσα να ανακάλσει και ανακάλεσε. (…) Δείχνει έλλειψη η χθεσινή του τοποθέτηση».

Σε διορθωτική δήλωση προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.

Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.

Τα Κατεχόμενα – η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. (…) Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα».

Στην κριτική και τα «καρφιά» που έχει δεχτεί απαντά με νεότερη ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης. Ζητεί να πέσουν οι τόνοι και σημειώνει πως έτεινε χείρα φιλίας στην κ. Αχτσιόγλου τον Ιούλιο για συνεργασία και την απέρριψε, με προτάσεις που κατέθεσε.

Από τη Δράμα ο ίδιος απάντησε στις κατηγορίες ότι ήταν συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. «Ο κ. Φίλης μπορεί ό,τι θέλει να λέει και είναι ξεκάθαρο ότι λέει ψέματα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν του έχω μιλήσει εδώ και χρόνια. Ουδέποτε ήταν συνεργάτης μου. Το ίδιο το Μαξίμου έχει διαψεύσει ότι ήμουν συνεργάτης του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (22/9) ο κ. Κασσελάκης πετάξε πάνω από τα καμμένα στη Δαδιά. Στη συνέχεια μίλησε για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να λείψουν οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ σχολίασε την αναφορά Κασσελάκη στα Κατεχόμενα. «Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, μας δημιούργησε ερωτηματικά, (…) διέφυγε η λέξη από το Στέφανο και δεν αλλάζει η εθνική γραμμή».

Να πέσουν οι τόνοι, ζητούν με ενωτική παρέμβασή τους, οι δύο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κέρδισε μια κοινοβουλευτική έδρα στη βόρεια Αγγλία σήμερα (3/5/24), προκαλώντας βαριές απώλειες για τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και σηματοδοτώντας την...