Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλημμύρες: Στο Στρασβούργο την Τρίτη ο Πρωθυπουργός – Πυρά από την αντιπολίτευση

Προτεραιότητα στην άμεση αποκατάσταση των πληγέντων δίνει η κυβέρνηση ενώ ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την κατάσταση κατά την συνάντηση που θα έχει αύριο στο Στρασβούργο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί επισημαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

«Σχεδιάσαμε τα αντιπλημμυρικά με βάση τον Ιανό, όχι για 5 φορές Ιανό» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου και η αγωνία των πλημμυροπαθών με προπαγάνδα και φέικ νιουζ σε βάρος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ενώ έκανε αυστηρή κριτική σε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ: «Φωνές που επιτίθενται στις ένοπλες δυνάμεις χωρίς τεκμηριωμένη κριτική.  Ένας υποψήφιος πρόεδρος κόμματος έσπευσε να υιοθετήσει αυτήν την προπαγάνδα, ένας άλλος υποψήφιος είπε σταματήστε να κρύβετε νεκρούς, υπάρχει ένα όριο στην κριτική» τόνισε ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

Σφοδρά είναι  τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπαρκή θωράκιση της χώρας απέναντι σε ακραία φαινόμενα παρά τις προειδοποιήσεις με τον «Ιανό» και για αθέτηση υποσχέσεων που άφησε ανοχύρωτους τους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την παραμικρή αξιοπιστία για να εγγυηθεί την ανθεκτικότητα και την επάρκεια της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. «Ο κύριος Μητσοτάκης πήγε στη Λάρισα σαν να κάνει ρεπορτάζ εκ των υστέρων. Δεν είπε τίποτα όμως για το πώς μπορεί να είναι η πολιτεία επαρκής. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα: η πολιτική επάρκεια και η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας. Δεν λέω να μην πάει ο κύριος Μητσοτάκης στο Στρασβούργο και να ενεργοποιηθούν πρόσθετοι πόροι της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά έχει κάνει αυτά που έπρεπε να έχει κάνει;» αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση, γιατί συγκεκριμένα έργα υδραυλικής θωράκισης, δεν έχουν υλοποιηθεί αλλά και γιατί αυτά που υλοποιήθηκαν μετά τον “Ιανό”, δεν άντεξαν» επισήμανε κατά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον κ. Κικίλια για τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των καταστροφικών πλημμυρών
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγγελίες και να δίνει υποσχέσεις, όχι μόνο γιατί τις ίδιες γενικόλογες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις έδινε και πριν 3 χρόνια με την κακοκαιρία “Ιανός”, αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε την ίδια εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό εντελώς απροστάτευτο» ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος.

Σε υψηλούς τόνους η κριτική και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την Ελληνική Λύση να κάνει λόγο για «κυβέρνηση της παλινωδίας» και να απαιτεί επίσημη ανακοίνωση του αριθμού των νεκρών και των αγνοούμενων.

«Λάμπει μέσα στη λάσπη η ανθρωπιά, Αχτίδα παρηγοριάς το όμορφο πνεύμα αλληλεγγύης. Παραμένουμε ακόμα λαός και όχι φορολογικά μητρώα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός.

Την κυβέρνηση να απολογηθεί επειδή υποσχέθηκε αντιπλημμυρική υποδομή που δεν υπήρξε ποτέ, κάλεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δυστυχώς στη Θεσσαλία κατακλύστηκαν χιλιάδες στρέμματα, κυρίως εύφορες και πεδινές εκτάσεις, προκαλώντας ανυπολόγιστες οικονομικές αλλά και κοινωνικές ζημιές» απευθύνουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών» ανέφεραν οι Σπαρτιάτες.

Στο μεταξύ, για την παρουσία του Πρωθουπουργού στην ΔΕΘ , η κυβέρνηση δέχεται πυρά απο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που μιλούν για μεθοδεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει οτι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη χωρίς αντίλογο για την καταστροφή. Δεν δίνεται το περιθώριο στα κόμματα της αντιπολίτευσης να σχολιάσουν, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ που ανακοινώνει οτι ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει συνέντευξη τύπου την επόμενη Τρίτη στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...