Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις κυβέρνησης και κομμάτων για την τραγωδία στο «Blue Horizon»

Αντιδράσεις από εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων για την απίστευτη τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά όπου ένας 36χρονος πνίγηκε προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει. Όπως αποκαλύπτει ερασιτεχνικό βίντεο, προηγήθηκαν σπρωξίματα από μέλη του πληρώματος που τον απώθησαν βιαίως, με αποτέλεσμα ο άνδρας να βρεθεί στη θάλασσα και να παρασυρθεί από τη δίνη της προπέλας

Μ. Βαρβιτσιώτης: Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος» αναφέρει σε ανάρτησή του στο X, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» συμπλήρωσε.

Σ. Καλπάκης: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη φρίκη»

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη φρίκη, αυτή τη βαρβαρότητα, αυτή την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Αποκτήνωση» τονίζει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης.

ΚΚΕ: Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν

«Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου στον καταπέλτη του “Blue Horizon” σοκάρουν και “σφίγγουν το στομάχι” σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ η οποία συνεχίζει ως εξής: «Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του ατομισμού και του κέρδους, οδηγεί σε τέτοια επίπεδα αποκτήνωσης, ώστε να πετάει κάποιος έναν άνθρωπο στη θάλασσα και -ενώ τον βλέπει να πνίγεται μέσα στα απόνερα- να δίνει εντολή να ξεκινήσει κανονικά το πλοίο, προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση, αφού για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες “ο χρόνος είναι χρήμα”.

»Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και όλες οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να δώσουν απαντήσεις: Τηρήθηκε από την εταιρεία το πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά τον απόπλου του πλοίου; Υπήρχε παρουσία του Λιμενικού; Πώς είναι δυνατόν το πλοίο να αποπλέει και να ταξιδεύει ανενόχλητο για ώρα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει;

»Είναι χαρακτηριστικό πως το τι πραγματικά έγινε αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους επιβάτες του πλοίου, ενώ η αρχική ενημέρωση του Λιμενικού έριχνε επί της ουσίας την ευθύνη στο θύμα.

»Πέρα από τις δεδομένες ευθύνες μελών του πληρώματος που πρέπει να αποδοθούν, το ΚΚΕ απαιτεί να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν, ενώ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 36χρονου βιοπαλαιστή από την Κρήτη που έχασε άδικα τη ζωή του».

ΝΙΚΗ: «Aποτροπιασμός για την απάνθρωπη συμπεριφορά των στελεχών του πληρώματος του πλοίου»

«Eκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την απάνθρωπη συμπεριφορά των στελεχών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που οδήγησε στον άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου.» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΙΚΗ και προσθέτει «ζητούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία για τους οικείους του».

Ε. Αχτσιόγλου: «Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής»

«Οι εικόνες σοκάρουν. Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Οι έρευνες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και να δοθούν απαντήσεις. Πού βρίσκονταν οι άνθρωποι του λιμενικού την ώρα της τραγωδίας; Γιατί επετράπη να φτάσει το πλοίο στην Αίγινα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι;», προσθέτει.

Ευκ. Τσακαλώτος: «Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα»

«Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η αποτρόπαια δολοφονία -γιατί περί τέτοιας πρόκειται- ενός νέου ανθρώπου οφείλει άμεσα να διερευνηθεί. Το πώς, τα γιατί. Και να αποδοθούν ευθύνες. Τον έλεγαν Αντώνη Καρυώτη, ήταν 36 χρόνων, από τον ‘Αγιο Νικόλαο Κρήτης», καταλήγει.

Στέφανος Κασσελάκης: «Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε για το τραγικό περιστατικό και τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά:

«Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά. Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας. Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για «ατύχημα».

Γραμματέας Τομέα Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα, εκεί που πρέπει»

«Εκ μέρους του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Διαμαντίδης. Προσθέτει «καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023 να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά περιστατικά. Θα πρέπει επιτέλους, να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκκαλο” και να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα, εκεί που πρέπει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...