Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εργασίες της 14ης ΓΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου, στις 10:00 οι διήμερες εργασίες της 14ης γενικής συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) – του διεθνούς οργανισμού που απαρτίζουν ελληνικής καταγωγής, νυν και πρώην αιρετοί, που διαβιούν σε χώρες του εξωτερικού.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ θα αναγνωστεί και μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, πολιτειακός γερουσιαστής των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης.
Ο κ. Τασούλας αύριο Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 10:30 θα συναντηθεί στο γραφείο του, με το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠαΔΕΕ, το οποίο θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν.

Από τη Βουλή των Ελλήνων, τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της ΠαΔΕΕ θα χαιρετίσουν επίσης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και οι προερχόμενοι από την ελληνική ομογένεια βουλευτές Επικρατείας κ.κ. Χρήστος Στυλιανίδης (ΝΔ), Όθων Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Αλέξανδρος Καζαμίας (Πλεύση Ελευθερίας).

Από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μάριος Μαυρίδης, ενώ ομιλία θα έχει και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Ομιλίες θα απευθύνουν επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γεώργιος Κώτσηρας, ο Α΄ αντιπρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, Hryhoriy Nemyria, ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Οι εργασίες θα μεταδίδονται από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σε απευθείας μετάδοση (πλην των αρχαιρεσιών και της συζήτησης επί του ψηφίσματος για την Κύπρο) μέσω του web tv στην αγγλική γλώσσα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ & ΓΕΣ, επισκέφθηκε νησίδες και νησιά του Αν....

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...