Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη μία μετά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλουτης νέας κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης ανέφερε πως ο τομέας με τον οποίο θα ασχοληθεί είναι: «Η οικονομική διπλωματία και Εξωστρέφεια, που πρακτικά είναι οι οικονομικές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της χώρας, καθώς επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική κοινότητα στην εξωστρέφειά τους, στις αγορές του εξωτερικού και να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας».

Πρόσθεσε πως: «Θα συνεχίσω να δουλεύω με την γείτονα χώρα την θετική ατζέντα, την ίδια στιγμή που παράλληλα με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, χειριζόμαστε τα πιο ευαίσθητα θέματα στη σχέση μας με τους Τούρκους».

«Θα είμαστε και σε ένα άλλο πολύ υψηλό θώκο και μάλιστα με πολύ μεγάλες προκλήσεις την επόμενη τετραετία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης», τόνισε κατά την είσοδό του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας.

Λακωνικός ήταν ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Σκληρή δουλειά, λίγα λόγια, σεμνότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Καλή σας μέρα», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Τα στοιχήματα πολλά. Καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εξοπλίζονται. Η χώρα θα παραμείνει ισχυρή πρωταγωνίστρια. Όλο αυτό που χτίσαμε, θα συνεχίσουμε γιατί είναι το απόλυτο στοίχημά μας, το εθνικό μας καθήκον απέναντι στους Έλληνες και να είναι και να νιώθουν ασφαλείς».

«Νέα πρόκληση. Ένα αντικείμενο το οποίο μου αρέσει. Έχω σχέση με την ύπαιθρο. Προέρχομαι από περιφέρεια. Γνωρίζουμε τα προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολλά. Οι προκλήσεις είναι περισσότερες, όμως η ομάδα είναι εξαιρετική και ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις. Θα τα πούμε αναλυτικά τις προγραμματικές», είπε ο κ. Αυγενάκης που αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου δήλωσε μεταξύ άλλων, πως: «Είναι μια κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να δουλέψει σκληρά ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και στον τομέα των επενδύσεων και της ανάπτυξης και συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η Μαρία Κεφαλά, μία από τους υφυπουργούς οι οποίοι θα απαρτίζουν το προσωπικό του νεοσύστατου Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικογένειας ανέφερε: «Τιμή από τους Γιαννιώτες συμπολίτες μου, εμπιστοσύνη από τον Πρωθυπουργό. Είναι ώρα σκληρής δουλειάς, ευθύνης. Όλα καλά. Καλή επιτυχία σε όλους» και πρόσθεσε ότι «είναι ένα ωραίο χαρτοφυλάκιο. Ήμουν στην αρμόδια επιτροπή στην προηγούμενη θητεία. Είναι ένα αντικείμενο που αγαπώ. Είμαι παιδίατρος. Δημογραφικό, μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε πολλή δουλειά με την υπουργό της Σοφία Ζαχαράκη. Όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και των συμπολιτών μας».

«Είναι παλιά λημέρια . Έχει πολύ ενδιαφέρον για μένα και λίγο συγκινητικό θα έλεγα και περιμένω με πολύ χαρά να δω γνώριμα πρόσωπα», δήλωσε με συγκίνηση ο κ. Θεοχάρης, ΥφυπουργόςΕθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Με καταγωγή από τον ακριτικό Έβρο, μια περιοχή με αγροτική κατά βάση στην οικονομία της, ο κ. Κελέτσης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε πως «κατά συνέπεια η ευθύνη είναι πιο μεγάλη».

ΟΥπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης εξήγησε πως: «Προέρχομαι από υπουργείο με προκλήσεις. Πιστεύω θα κάνουμε καλή δουλειά».

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Υφυπουργός Υγείας εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Βλέπετε νέες υποχρεώσεις. Τα πράγματα δεν είναι απλά, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει και γρήγορα»,είπε.

Ο κ. Κυρανάκης που ανέλαβε Υφυπουργός στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε αγκαλιά με την κορούλα του πως: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και είναι ψηλά ο πήχης στο Υπουργείο που μας στέλνει μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου. Διότι οι προκάτοχοί μας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, έχουν αφήσει έργο το οποίο πρέπει να συνεχιστεί με όλη μας την δύναμη».

Πρόσθεσε: «Είναι αρκετοί νέοι, αρκετά τα νέα παιδιά και οι νέες γυναίκες που είναι στο σχήμα και αυτό νομίζω δείχνει την εμπιστοσύνη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νεότερους και στη δυνατότητα της νέας γενιάς. Η νέα γενιά πλέον δεν είναι διακοσμητική. Είναι εδώ για να κάνει δουλειά και να αποδείξει την αξία της».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Μεγάλη τιμή μου έκανε Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα συνεχίσουμε την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού και βεβαίως να συνεχίσουμε την ανάπτυξη η οποία έχει έρθει στη χώρα και πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας να αναπτύσσεται και τα υπόλοιπα χρόνια, αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Φυσικά είναι ένα νέο χαρτοφυλάκιο, μία νέα πρόκληση, αλλά η ομάδα είναι ισχυρή. Ο προπονητής είναι ο καλύτερος που υπάρχει. Θα πάμε πάρα πολύ καλά».

«Μια ευχάριστη στιγμή. Καλή επιτυχία Να ευχηθώ σε όλους να πάνε όλα πολύ καλά. Σε αυτά που δεσμευτήκαμε προχωράμε γρήγορα από εκεί που αφήσαμε τη δουλειά μας», τόνισε με τη σειρά του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Ερευνητές στην Αυστραλία υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν την αιτία της μυστηριώδους ασθένειας που πλήττει έως και 1 στους 33 βετεράνους που υπηρέτησαν στον Πόλεμο του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εφαρμογή του Δακτυλίου ως μέτρο για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και της περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης, έχει αποδειχτεί πως είναι πετυχημένη και ως τέτοια, συνεχίζει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρώτο στοιχείο που έκανε το Tiguan ξεχωριστό όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007, ήταν ο συνδυασμός του μικρού σε χωρητικότητα turbo κινητήρα,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid+ της MG καθιστά το νέο MG 3 Hybrid+ το ταχύτερο σε επιτάχυνση υβριδικό μοντέλο του B Segment, με χρόνο...