Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγουν βηματισμό οι πολιτικοί αρχηγοί στο δρόμο προς τις κάλπες – Μαίνεται η κόντρα για τη Ροδόπη

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχουν απομείνει για τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου και οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβάζουν ταχύτητες με περιοδείες ανά την επικράτεια. Την ίδια ώρα καλά κρατεί και η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο τη Ροδόπη και τις καταγγελίες από την πλευρά της ΝΔ ότι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίχθηκαν από το τουρκικό προξενείο.

Στο ανώτατο επίπεδο έφτασε η αντίδραση της Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να συναντάται με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και να κάνει λόγο για εκβιασμό και στοχοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για κομματική εκμετάλλευση ενός ευαίσθητου εθνικού θέματος, στοχοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και απαράδεκτη εργαλειοποίηση της ΕΥΠ.

Πολιτική απρέπεια, επιχειρώντας να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Ακης Σκέρτσος και επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί από την ΕΥΠ για την έξωθεν παρέμβαση υπέρ των δύο υποψηφίων του.

Το Σύνταγμα επιβάλλει αυστηρή πολιτική ουδετερότητα στις υπηρεσιακές κυβερνήσεις, διεμήνυσε ο κ. Σαρμάς στο υπουργικό συμβούλιο, προσθέτοντας ότι η ελληνική Πολιτεία αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση.

Εξάλλου, σε υψηλούς τόνους ήταν οι τοποθετήσεις και των άλλων πολιτικών αρχηγών για το θέμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε Μητσοτάκη και Τσίπρα για επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς, το ΚΚΕ κατήγγειλε επικίνδυνα παιχνίδια από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ παιχνίδια με εθνικά θέματα καταλόγισε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Πυκνό το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη – Σήμερα Τρίτη στη Σαλαμίνα

Στο μεταξύ με περιοδείες σε όλη τη χώρα συνεχίζεται η δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, ενώ διευρύνεται η ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης όσο πλησιάζουμε στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιταχύνει στο μέτωπο των περιοδειών σε Αττική και Περιφέρεια.

Την Τρίτη (13/6), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σαλαμίνα, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στις βασικές περιοδείες της επόμενης εβδομάδας περιλαμβάνεται και η Θράκη, με τη μετάβασή του να προσδιορίζεται χρονικά πέριξ της 20ης Ιουνίου.

Χθες βρέθηκε σε Λέρο, Λειψούς, Αρκιούς και Πάτμο προτάσσοντας τα θέματα εθνικής ασφάλειας. Η πατρίδα μας έχει σύνορα και φυλάσσονται, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν στο ελάχιστο και έστειλε μήνυμα φιλίας προς την Τουρκία, λέγοντας ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μονίμως σε ένταση. Ακόμη, υποσχέθηκε να κοπεί ο γόρδιος δεσμός της στελέχωσης των νησιών με γιατρούς.

Στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν δυναμικά και οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Πάτρα. Θα ακολουθήσει στις 21 Ιουνίου η κεντρική ομιλία της Θεσσαλονίκης, ενώ η αυλαία της «γαλάζιας» προεκλογικής περιόδου θα πέσει στις 23 Ιουνίου, με την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα.

Μία συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Κώστα, έναν πρώην άστεγο συμπολίτη μας, ο οποίος επωφελήθηκε από προγράμματα της Πολιτείας και βρήκε σπίτι στα Καμίνια και εργασία, είναι το 10λεπτο προβολής της Νέας Δημοκρατίας στην τηλεόραση, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στις 22 Ιανουαρίου 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν ως πρωθυπουργός στην προβλήτα Ε7 του Λιμανιού του Πειραιά για να συναντήσει άστεγους που διέμεναν στο σημείο. Ανάμεσά τους, ήταν και ο κ. Κώστας. Τότε, είχε συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα προβλήματα, όπως αυτά της στέγης, της παροχής φαγητού, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και της εργασίας και αναζητούσαν λύσεις.

“Στοίχημα” για τον Αλ. Τσίπρα η Κρήτη

Το στοίχημα για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στην Κρήτη, ξεκίνησε για τον Αλέξη Τσίπρα από τα Ανώγεια, όπου τόνισε πως «αυτό που διακυβεύεται την επόμενη μέρα είναι η ζωή μας, με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια» και πως «κάθε ψήφος προοδευτικού πολίτη που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά ευνοεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νωρίτερα είχε βρεθεί στα Ζωνιανά καθώς κατεβαίνει υποψήφιος και στο Ρέθυμνο, με στόχο να πάρει την έδρα το κόμμα του και να επανεκλεγεί ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Τσίπρας «ρίχνει μεγάλο βάρος» στην Κρήτη και για το λόγο αυτό θα περιοδεύσει για τρεις μέρες στην νησί. Την Τρίτη θα είναι στην πόλη του Ρεθύμνου, στη συνέχεια στο Ηράκλειο και την Τετάρτη στο Λασίθι, όπου και εκεί είχε απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη, θα επισκεφθεί εκ νέου την Κρήτη, δίνοντας σκληρή μάχη για την επιστροφή δυνάμεων στο κόμμα του.

Το μήνυμα είναι ότι η κάλπη, το πρωί της 25ης Ιουνίου, θα είναι άδεια και ως την τελευταία στιγμή θα αγωνιστούν για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως τονίζεται, η προοπτική της παντοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ μετατρέπει τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σε υπόθεση επιβίωσης για την κοινωνία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ίδια την προοπτική της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας βάζει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και το εργατικό κίνημα στη χώρα μας είναι στο στόχαστρο μίας ιδεολογικής και πολιτικής επίθεσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η εκτίμηση είναι ότι η επίθεση αυτή θα ενταθεί ακόμη περισσότερο μετά τις εκλογές της 25ης Ιούνιου, ιδίως εάν καταγράφει ο ίδιος συσχετισμός δύναμης με αυτόν της 21ης Μάη.

Οι δραστηριότητα των άλλων υπόλοιπων αρχηγών

Είναι ώρα να μιλήσουμε πολιτικά και να αφήσουμε τα εκβιαστικά διλήμματα, ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης που περιόδευσε στο Ρέθυμνο και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει προοδευτική αντιπολίτευση και να πάψει να κυριαρχεί ο φόβος. Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε: «Τα προγράμματά μας αποκλίνουν σε απόλυτο βαθμό, άρα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει. Λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αντιμεταρρυθμιστική δύναμη; Πότε στήριξε μια μεταρρύθμιση για διαφάνεια και αξιοκρατία η Νέα Δημοκρατία; Μία; Πάντα ήταν απέναντι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις». Σήμερα ο κ.Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στο Ηράκλειο.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ κάλεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας όσους μπορεί να σκέφτηκαν να το ψηφίσουν, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, για να έχουν μια πραγματική μαχητική αντιπολίτευση, όπως ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι να  στείλουν ένα ηχηρό προειδοποιητικό μήνυμα, ότι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, θα τα βρίσκει σκούρα, όταν θα υλοποιεί τα σχέδια σε βάρος του λαού που έχει στα σκαριά. Κι αυτό το μήνυμα μόνο με ένα τρόπο μπορεί να ακουστεί δυνατά: Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ».

Στη λαϊκή αγορά της Σταυρούπολης περιόδευσε ο Κυριάκος Βελόπουλος που κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονική συμπεριφορά. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: «θα έχουν αυτοδυναμία, αλλά δε θα είναι αυτοδύναμη η Ελλάδα… αν ο ελληνικός λαός επιλέξει ΝΔ, η Ελλάδα δε θα είναι πλέον αυτοδύναμη».

Την Κω θα επισκεφθεί ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Σκάλκος σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο περιφερόμενος υπόδικος έχει βρει μόνιμο στασίδι στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και διαδίδει ανενόχλητος τα ψεύδη του, πιστεύοντας ότι έτσι θα διασωθεί. Το νέο μύθευμα...